23948sdkhjf

Nissen Energi Teknik lander millionordre

Nissen Energi Teknik er bare en af to danske virksomheder, der har indgået aftaler med vigtige amerikanske aktører i spildevandsbranchen.
Det amerikanske marked er for alvor begyndt at få øjnene op for danske løsninger, når det kommer til spildevand. Danske Nissen Energi Teknik A/S har for nylig skrevet under på en ordre på levering af gasmotoranlæg til et stort rensningsanlæg i den amerikanske by Downers Grove, Illinois.

- Vi er enormt glade for at kunne underskrive en aftale til en værdi på 3 millioner kroner. Det viser, at vi er ved at få et godt fodfæste på det amerikanske marked, siger Thorvald Pedersen, administrerende direktør i Nissen energi teknik A/S.

Nyheden om den danske aftale blev i USA annonceret på verdens største årlige vandkvalitets messe, WEFTEC, i New Orleans. Her deltog Nissen energi teknik A/S som en del af den danske pavillon, der i øvrigt fik stor opmærksomhed.

DHI tæt på kontrakt med verdens største rensningsanlæg
Samtidig er DHI Danmark, en uafhængig, international rådgivnings- og forskningsorganisation med speciale i vandmiljø, tæt på at underskrive en kontrakt med Metropolitan Water Reclamation District of Greater Chicago (MWRDGC) in Illinois.

- Vi har alle papirerne godkendt og klar, så vi mangler kun en underskrift nu. Aftalen er en massiv blåstempling af Water Technology Alliance (WTA), DHI og de danske løsninger, siger Torben With Ottosen, Business Development Manager i DHI.

Baseret på danske løsninger skal DHI komme med oplæg til, hvordan MWRDGC kan ombygge og optimere i første omgang to af deres amerikanske rensningsanlæg så de kan blive energineutrale.

MWRDGC driver blandt andet verdens største rensningsanlæg af spildevand, Stickney Water Reclamation Plant.

Vandalliance styrker danske virksomheder i USA
Begge aftaler er kommet i stand takket være WTA i Chicago, som er et samarbejde mellem Eksportrådet, Aarhus Vand, 3Vand, samt de danske virksomheder, Danfoss, DHI, Landia, Linak, AVK og Nissen Energi Teknik.

- Vandalliancen har været med til at åbne vigtige døre, og vi ville ikke kunne have lavet den aftale, vi har lavet, uden WTA, siger Torben With Ottosen fra DHI Danmark.

Kernen i WTA er, at virksomhederne arbejder sammen om fælles løsninger.

Heller ikke i Nissen Energi Teknik er man i tvivl om, at den danske vandalliance har spillet en afgørende rolle i at få aftalen i hus.

- WTA-samarbejdet har betydet alt for os i forhold til USA. Det er en kæmpe styrke at være flere virksomheder sammen, og WTA er grunden til, at vi overhovedet er i USA, siger Thorvald Pedersen.

Flere succeser ligger bag
Det er ikke første gang, at Nissen Energi Teknik igennem samarbejdet med WTA og Eksportrådet i Chicago får hul igennem til det amerikanske marked.

Tilbage i 2015 skrev den danske virksomhed nemlig under på sin første amerikanske ordre på levering af et danskproduceret kraftvarmeanlæg.

Udover Nissen og DHI har den danske mixer-producent Landia også for nylig landet en ordre i Illinois.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078