23948sdkhjf

Solar med udenlandske opkøb for 365 mio.

Koncernen forstærker sig med fire udenlandske el-grossistvirksomheder, som giver adgang til to nye markeder.
Mere end et halvt års forhandlinger og indhentning af godkendelser er nu afsluttet for Solar A/S, som i dag kan offentliggøre opkøbet af fire udenlandske el-grossistvirksomheder for en samlet sum af €49,3 mio., svarende til 366 mio. kr.

Det drejer sig om Conelgro B.V. i Holland, Claessen ELGB i Belgien, GFI Gesellschaft für Installationstechnik mbH i Tyskland og GFI GmbH i Østrig.

- Opkøbet medfører behov for en klar fokuseringsstrategi. Der vil være fokus på den planlagte udrulning af Solar 8000 (SAP) i en række af koncernens eksisterende selskaber – herunder Solar Nederland og Solar Deutschland. Samtidig vil der være fokus på at drive de fire nye selskaber videre, oplyser Solar i en meddelelse.

Forventer omsætningsstigning
De fire selskaber skal i første omgang ikke integreres i Solar-koncernen, hvorfor de respektive direktører fortsætter med deres poster med direkte reference til Solar-koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Han siger:

- Vi glæder os til at byde en lang række kompetente ledere og medarbejdere velkommen som en del af Solar-koncernen. Det er veldrevne selskaber, der alle er overskudsgivende i dag. Vi styrker vores markedsposition i Holland og Tyskland, ligesom vi ser frem til at få adgang til to nye markeder i form af Belgien og Østrig. Samtidig giver den større omsætning mulighed for en endnu bedre udnyttelse af koncernens kapacitet inden for strukturer og forretningskoncepter.

Solar forventer, at opkøbene kommer til at påvirke koncernens omsætning positivt med cirka €54 mio. (400 mio. kr.)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079