23948sdkhjf

Ankestyrelse og ombudsmand afviser sag om Skagen Forbrænding

Bølgerne gik højt på byrådsmødet i Frederikshavn Kommune den 24. april 2019.

Årsagen var at Venstre og De Konservative mente, at lukningen af Skagen Forbrændingsanlæg var ulovlig. Ganske vist var anlægget nedslidt og utidssvarende, men det var også mere processen bag lukningen, der var under beskydning.

Nu er der dog sat foreløbigt punktum i sagen.

Det skriver Nordjyske.

Både Ankestyrelsen og Ombudsmanden afviser, at der er foregået ulovligheder, hvilket glæder borgmester Birgit Hansen.

Forældet projektforslag
Kritkken fra Venstres Peter Sørensen og De Konservatives Peter Nielsen gik på, at det projektforslag, som et flertal i byrådet vedtog på det føromtalte byrådsmøde i april, var både forældet, mangelfuldt og fyldt med fejl.

Det drejer sig helt konkret om det projektforslag, der skal udarbejdes og præsenteres for byrådet, når et forbrændingsanlæg skal lukkes.

Læs også: Kommuner går ind i kampen mod energispild

Projektforslaget skal indeholde miljømæssige og økonomiske konsekvenser ved lukningen.

Venstres Peter Sørensen påpegede på mødet, at det var forkert at træffe en beslutning på et forkert grundlag, at lukningen var ulovlig og at beslutningen var i strid med varmeforsyningsloven.

Det fik derfor borgmester Birgit Hansen til at opfordre kritikerne til at melde Frederikshavn Kommune til Energitilsynet.

Ikke helt punktum endnu
Først blev sagen meldt til Ankestyrelsen, der allerede i juli meldte ud, at der ikke ville blive indledt en tilsynssag. Nu har Folkteinges Ombudsmand afvist at behandle sagen, med henvisning til at sagen må kunne afgøres på andre måder.

Borgmester Birgit Hansen er selvsagt tilfreds med svarene fra begge instanser. men det lader ikke til, at Peter Sørensen helt vil lade sagen ligge.

- Jeg synes, det er rystende, at Ankestyrelsen blot afviser at behandle sagen. For dermed har der jo ikke været truffet en afgørelse, siger Peter Sørensen, som derfor har rettet henvendelse til venstrekollegaerne på Christiansborg med henblik på at gå videre med sagen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078