23948sdkhjf

Arkil vinder vandværk

I konsortium skal Arkil A/S og miljøvirksomheden Krüger A/S projektere og opføre et nyt vandværk med blødgøringsanlæg baseret på de nyeste tekniske løsninger for Frederiksberg Forsyning. Det betyder, at Frederiksberg fra 2022 får ensartet, blødt vand. 

Det skriver Krüger, som er en internationalt orienteret miljøvirksomhed med speciale i bæredygtig vandbehandling, i en pressemeddelelse. 

Det nye vandværk skal bygges på Frederiksberg Forsynings grund på Stæhr Johansens Vej 38, og arbejdet går i gang i foråret 2020. Mens Krüger står for selve proces-anlægget, skal Arkil opføre konstruktioner og råhusbyggeriet på grunden.

Som underrådgivere i konsortiet deltager Niras og Gottlieb Paludan Architects som henholdsvis bygningsrådgiver og arkitekt. 

Vand fra flere boringer
Det komplet nye vandværk skal behandle både råvand fra Frederiksberg Forsynings egne boringer samt indkøbt vand fra Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, for at sikre en tilstrækkelig vandmængde på op mod 785.000 liter i timen.

Vandværket udføres med to behandlingslinjer, hvor den ene skal rense råvandet fra Frederiksbergs egne boringer og den anden, Hofor-vandet. Alt vand filtreres og blødgøres. Vand fra Frederiksberg egne boringer bliver desuden iltet og får fjernet miljøfremmende stoffer, før alt drikkeklart vand blandes i vandværkets rentvandstanke og desinficeres, inden det udpumpes til forbrugerne.

Med blødgøringsanlægget bliver hårdhedsgraden i vandet sænket, hvilket vil resultere i mindre tilkalkede vandrør og installationer i hele byen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156