23948sdkhjf

Drømmen om en dansk (el)bil lever

Hos firmaet ECOmove lever drømmen om at producere en elbil på dansk jord i bedste velgående.
Kan det virkelig lade sig gøre at producere biler i Danmark?

Ifølge Nyhedsbladet Dansk Energi lever drømmen hos firmaet ECOmove, der satser kraftigt på elbilen Qbeak. De første eksemplarer har været på køretur, men det bliver de næste tre prototyper, der kan give gennembruddet.

- Vi har tre biler på vejene inden for det næste år, lyder det fra stifter og opfinder Mikkel Steen Pedersen, der som ingeniør fra Sønderborg har været involveret i udviklingen af miljøvenlige og spektakulære køretøjer. Nu foregår udviklingsarbejdet i værkstedslokaler i en kælder under uddannelsesinstitutionen Via College og kontorfællesskabet Vitus Bering Innovation Park i Horsens.

Ny prototype på trapperne
ECOmove ejes af stifterne, medarbejderne og de to investeringsselskaber Energi Horsens og Østjysk Innovation. Som bestyrelsesformand er for nylig tiltrådt Jens Moberg, der har en fortid i bl.a. Microsoft og Better Place Danmark og en nutid som adm. dir. for Alectia.

- Vi lancerede den første prototype af vores elbil Qbeak i efteråret 2010 og har en ny prototype lige på trapperne. Det er en lancering, som vi glæder os rigtig meget til, fordi vi har et attraktivt produkt, fortæller direktør Mogens Løkke fra ECOmove.

Hensigtserklæringer og reservationer i hobetal
Firmaet oplyser, at Horsens og Hedensted Kommuner har underskrevet hensigtserklæringer på otte biler.

Derudover har ECOmove modtaget et to-cifret antal reservationer fra private og virksom-heder, ligesom der er underskrevet kontrakt med en større nordisk distributionsvirksomhed om levering af elbiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079