23948sdkhjf

Dansk elbilprojekt kuldsejlet

Horsens-virksomheden Ecomove har måtte opgive at producere elbilen Qbeak. Det har ikke været muligt at skaffe den fornødne kapital.
Trods banebrydende materialer, avanceret design og et stort potentiale, så må Ecomove skrinlægge produktionen af den danske elbil Qbeak, skriver Horsens Folkeblad.

- Vi har måttet erkende, at vi ikke har været i stand til at skaffe den kapital, der skulle til for at starte produktionen op. Samtidig har vi været vidne til, at andre små virksomheder rundt omkring i verden, der har forsøgt at sætte gang i produktion af elbiler, ikke har haft succes, siger Mogens Løkke, adm. direktør i Ecomove til Horsens Folkeblad.

Nu satser folkene bag Ecomove og Qbeak på at sælge deres viden om elbiler i stedet.

Stort potentiale
Den danske elbil Qbeak har ellers været længe undervejs, og da man i 2012 kunne præsentere den tredie prototype, vurderer Mogens Løkke, at man i 2014 ville se Qbeak rulle på de danske veje.

Han fortalte allerede dengang, at virksomheden ikke kunne løfte den økonomiske byrde, det er at producere alene, og at man måtte sætte sin lid til en stor samarbejdspartner.

Men det er ikke lykkedes at finde en sådan, så nu parkeres projektet, mens Mogens Løkke vil ud i verden og sælge sin viden og teknologi til andre producenter.

Læs også: Qbeak tæt på det endelige resultat

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188