23948sdkhjf

Ørsted indgår elkøbsaftale på 100 MW

Tyske Covestro, som er en af verdens førende leverandører af højteknologiske polymerer, har indgået en tiårig elkøbsaftale med Ørsted om at købe 100 MW strøm fra den planlagte havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3.

Dermed bliver Covestro, som er noteret på børsen i Frankfurt og har 16.800 medarbejdere på verdensplan, den første store kemivirksomhed i Tyskland, der underskriver en langsigtet elkøbsaftale fra et nyt aktiv med en leverandør af vedvarende energi.

- Indkøb af grøn strøm understreger vores omfattende bæredygtighedsstrategi og forbereder os på forventede stigninger i energipriser og CO2-omkostninger. Vi har en tro på, at dette kan inspirere og motivere vores kunder og værdikæde til arbejde for bæredygtig, industriel produktion, siger Covestros administrerende direktør, Dr. Markus Steilemann og tilføjer: 

- Samtidig håber vi, at samarbejdet med Ørsted vil tilskynde til en accelereret udbygning af vedvarende energi i Tyskland.

Stabil indtægt
Borkum Riffgrund 3 forventes at være fuldt idriftsat i 2025, forudsat at Ørsted tager endelig investeringsbeslutning.

Havvindmølleparken vil blive opført og drevet uden tilskud, hvilket er muligt takket være en række omkostningsmæssige faktorer, herunder anvendelsen af den nyeste teknologi inden for havvindmøller, gunstige forhold på installationsstedet og høje vindhastigheder, muligheden for at stabilisere indtægterne via langsigtede elkøbsaftaler samt det faktum, at nettilslutningsomkostningerne ikke er en del af projektet.

- Vores aftale med Covestro er det første håndgribelige skridt til at sikre stabile indtægter for en del af strømproduktionen fra Borkum Riffgrund 3, som vil blive opført og drevet uden tilskud, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør i Ørsted Offshore. 

Covestro vil aftage 100 MW af vindmølleparkens samlede kapacitet på 900 MW over en tiårig periode.

Elkøbsaftalen træder i kraft i 2025.

Fra tre til en
Borkum Riffgrund 3 omfatter tre havvindprojekter, som Ørsted oprindeligt fik tildelt på auktioner i 2017 og 2018 under navnene Borkum Riffgrund West 1 (420 MW), Borkum Riffgrund West 2 (240 MW) og OWP West (240 MW).

Projekterne blev omdøbt i september 2019 og vil blive opført som ét fælles projekt under navnet Borkum Riffgrund 3.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11