23948sdkhjf

Siemens og ChoosEV fremtidssikrer elbilen i Danmark

En aftale mellem Siemens og ChooseEv samt 900 ladestandere skal være med til at sikre Danmark en intelligent infrastruktur til elbiler inden udgangen af 2012.
Inden udgangen af 2012 vil Danmark have en intelligent infrastruktur parat til elbiler, der betyder, at danskerne med endnu større tryghed kan gøre brug af fremtidens miljøvenlige transportform.

Det er elbiloperatøren ChoosEV og verdens største teknologikoncern Siemens, der er gået sammen om at udvikle infrastrukturen, der kan skabe synergi mellem elnettet og elbilerne i Danmark.

Vil sikre elbilens fortsatte succes
Elbiler er, i en netop udkommet rapport fra Deloitte, blevet estimeret at kunne skabe 20.000 nye fuldtidsjob i Danmark. Elbilen kan altså ikke kun bringe Danmark ud af en miljøkrise, men også bidrage til, at vi kommer ud af den økonomiske krise og får skabt vækst og arbejdspladser.

Siemens og ChoosEV har begge som målsætning, at sikre elbilens forsatte succes og skabe yderligere forretningsmuligheder i forbindelse med elbilens udrulning og den dertilhørende opbygning af infrastruktur.

Og det skal ske i Danmark. Danmark er også i mange sammenhænge langt fremme, når det kommer til elbiler og grøn energi. Aftalen mellem den tyske gigant og den lille innovative danske virksomhed vil sikre, at Danmark, også i en international sammenhæng, kan indtage en førerposition i udbredelsen af elbiler.

Samarbejde om udvikling og demonstrationsprojekter
Det betyder også, at Siemens og ChoosEV vil samarbejde om udviklings- og demonstrationsprojekter om både elbiler, energi og smart grid.

- ChoosEV og Siemens vil sætte ladestandere op så mange steder i Danmark, at man vil kunne komme rundt i hele landet i elbil og lade op undervejs. Det er nødvendigt at opbygge en infrastruktur til elbiler i Danmark, sådan at elbiler bliver et reelt alternativ til konventionelle biler, og sådan, at vi i Danmark kan fastholde vores position som firstmovers på elbiler, udtaler Lars Bording, Adm.direktør i ChoosEV.

- Danmark er meget stærk på grøn energi og grøn vækst, og det er helt sikkert en af de ting, vi som nation skal leve af i fremtiden. Danskerne tager gerne ny – og grøn – teknologi til sig og bruger den i hverdagen, og jeg forventer, at vi i de kommende år bliver globalt foregangsland indenfor elbiler, ligesom vi i dag er det indenfor blandt andet vindmøller, siger direktør i Siemens Jukka Pertola.

Fakta om aftalen
Partnerskabsaftalen indeholder en række elementer, der alle tager udgangspunkt i at Danmark skal blive forgangsland indenfor elbiler.
  • Der vil blive etableret et stærkt net af mere end 900 offentligt tilgængelige ladestandere, som vil sikre Danskerne mobilitet i hverdagen, samtidig med at det tager hensyn til miljø og elnet.
  • Den ledende markedsposition som ChoosEV i dag har på markedet for private ladestandere vil blive fastholdt og udvidet med nye stærke produkter.
  • Der vil blive sikret adgang til hurtig opladning af elbiler, det såkaldte Quick Charge, som kan oplade elbilen på 20 minutter. Det vil gøre det muligt at køre på tværs af Danmark uden lange ophold.
  • Som en del af aftalen har Siemens valgt at træde ind som landsdækkende sponsor for Europas største elbilforsøg ”testenelbil.dk”, som køres af ChoosEV

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111