23948sdkhjf

Obton præsenterer milliardstor solfond

Med lanceringen af Obtons til dato største solfond, ”Impact”, forventer det århusianske selskab at rejse investeringer i solcelleparker for 12 mia. kr. Det oplyser Obton i en pressemeddelelse.

- Vores nyeste solfond kommer til at rumme investeringer i solcelleparker for 12 mia. kr. og giver investorerne mulighed for at sætte deres penge i et 100 pct. grønt produkt, der kommer både dem og samfundet til gavn. Mange europæiske lande halter bagefter EU's klimamål, og solenergi er et oplagt valg for en mere grøn energiproduktion. Her passer den private investering perfekt ind og er med til at løfte verden i en mere bæredygtig retning, fortæller investeringsdirektør i Obton, Oliver Peters.

”Impact” er et energiselskab, der ejer solcelleparker i en række lande, som for eksempel Tyskland, Irland, Frankrig og Holland, og producerer strøm fra solcelleparkerne til forbrugerne. En mindre del af porteføljen kommer til at bestå af solcelleparker i Nordamerika og Asien, hvor interessen for solenergi aktuelt stiger massivt. Projektet henvender sig til professionelle og semiprofessionelle investorer og får en forventet egenkapital på 3 mia. kr.

- Obton har været på markedet for solenergi i over ti år og var dermed én af de første aktører i branchen. Hvor vi for ti år siden skulle bruge tid på at overbevise både lande og investorer om det fordelagtige i solenergi, ser vi i dag en helt anden interesse på området. Den massive internationale opmærksomhed på klimaforandringerne, og hvordan vi skal omlægge til bæredygtig strømproduktion, har sammen med dykkende modulpriser gjort, at solenergi er i massiv vækst i store dele af verden, og vi har store forventninger til årene, der kommer, siger Oliver Peters.

Obton oplever allerede stor interesse for den nye solfond, der afløser Obtons tidligere fond ”Stabil”, som rejste mere end 2 mia. kr. og allerede har solcelleparker for 8 mia. kr. placeret i otte lande.

- Flere og flere investorer har fundet ud af, at du ikke behøver gå på kompromis med afkastet, selvom du ønsker at investere grønt. I dag er der ganske enkelt penge i bæredygtighed, hvilket ikke kun gælder solenergi. Vi ser en global megatrend med et markedspotentiale, der igen og igen overstiger alle forventninger, lyder det fra Oliver Peters. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079