23948sdkhjf

Nu producerer Asnæsværkets nye kraftværksblok strøm

Gennem mere end 30 måneder har leverandører, teknikere og projektmedarbejdere arbejdet intenst for at gøre Asnæsværket ved Kalundborg i stand til at producere procesdamp, el og varme helt uden brug af kul.

En af de vigtigste brikker i det store puslespil kunne lægges den 20. november, da anlæggets generator blev koblet på det sjællandske elnet og producerede strøm for første gang.

Teknikere har gennemført et utal af forberedelser og tests forud for indkoblingen af generatoren.

- Det er fantastisk, at vi nu er nået så langt med projektet. I august kunne vi sende den første grønne fjernvarme og procesdamp ud til vore kunder, og nu har vi fået anlægget på nettet og har produceret grøn strøm til det sjællandske elnet, siger Henrik Boye Jørgensen, der er Ørsteds projektleder for byggeriet af Asnæsværkets blok 6.

Den nye turbine har en kapacitet på 25 MW el og 129 MJ/s procesdamp og fjernvarme. For at producere strøm, skal dampen sendes ind i turbinen med et tryk på 100 bar og en temperatur på 540 grader.

Ørsted igangsatte ombygningen af Asnæsværket i oktober 2017, så værket i fremtiden kan erstatte kul med træflis.

Den nye flisfyrede blok 6 på Asnæsværket skal fungere i samspil med Asnæsværkets elkedel og Kalundborg Forsynings store varmepumpe.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094