23948sdkhjf

Solceller får plads i trængte budgetter

I en tid hvor de kommunale budgetforhandlinger er i spareknivens tegn, får solceller en plads i budgettet og på kommunernes tage.
Der forhandles 2012-budgetter rundt om i landets kommuner og fælles for dem alle er, at der skal spares. Ikke desto mindre har et par kommuner alligevel afsat penge til at investere, blandt andet i solceller.

Det er tilfældet i Randers og Gladsaxe Kommuner.

40 mio. kr. til klima i Randers
Randers Byråd sendte mandag aften budgettet for 2012 og de følgende år videre til anden behandling. Der skal spares, men budgettet indeholder blandt andet energiforbedringer for 40 mio. kr. fordelt i 2012 og 2013.

- Forligspartierne afsætter 20 mio. kr. ekstra i hvert af årene 2012 og 2013 til at lave forbedringer i kommunale bygninger, som kan spare på energiforbruget. Målet er både at fremme beskæftigelsen i byggebranchen og nedbringe forbruget. Forligspartierne peger for eksempel på, at de ekstra midler anvendes til opsættelse af solceller og vedligeholdelsesarbejde, hvor der tænkes i energibesparende projekter, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Solceller på rådhusets tag
I Gladsaxe har borgmester Karin Søjberg Holst forhandlet et bredt budgetforlig i hus. Et forlig, der byder på investeringer i klima.

- Også klimaindsatsen skal styrkes blandt andet med en pulje til energirenovering af bygninger. Der skal etableres solceller på Rådhusets tag, skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095