23948sdkhjf

Danske biogas-kompetencer rykker til Tyskland

Dansk Energirådgivning har netop stiftet et datterselskab i Tyskland.

- Vi har haft stor succes med at rådgive biogaskunder i Danmark og da vi oplevede efterspørgsel på vores ydelser i Tyskland, har vi valgt at stifte datterselskabet GreGas, siger adm. direktør i Dansk Energirådgivning, Michael Kamstrup Søndergaard.

Direktør for det nye tyske selskab GreGas bliver Jacob van Gorp. Han bliver samtidig medejer i datterselskabet.

Prøvetagninger og analyser
Navnet GreGas kommer af Green Gas Assistance, hvilket understreger, at GreGas udelukkende rådgiver og assisterer kunder i biogasbranchen.

- Via prøvetagninger og biologiske analyser af biomasser, beregninger samt besøg på anlæg hjælper vi biogasanlægsejere til at drifte deres biogasanlæg optimalt – økonomisk såvel som biologisk. Vi arbejder også på et system, hvor vi kan stå for at overvåge alarmer og tage os af den daglige drift af biogasanlæg i en afgrænset, kort periode. Således kan vi aflaste biogasanlægsejere og driftspersonale i forbindelse med f.eks. sygdom og ferie, siger Michael Kamstrup Søndergaard

GreGas får hovedkontor i Emsbüren, hvilket er nær den hollandske grænse i den sydvestlige del af Niedersachsen. På den måde er selskabet godt placeret i forhold til at servicere kunder i både Tyskland og Benelux.

Indtil videre er der ansat en fuldtidsmedarbejder ud over den administrerende direktør samt en deltidsmedarbejder i en administrativ stilling på kontoret.

Derudover trækker det tyske datterselskab på den ekspertise og de erfaringer moderselskabet har i Danmark.

Stort potentiale
Der er mere end 12.000 biogasanlæg i Tyskland, hvorfor potentialet for biogasrådgivning i Tyskland er ret stort.

- Vi har store forventninger til udviklingen på det tyske marked og ser frem til at komme i gang med at rådgive de tyske biogasanlægsejere til en optimeret biogasproduktion, siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Dansk Energirådgivning blev stiftet af Lars Waage i 2007. I 2017 skød kapitalfonden Finance Zealand et tocifret millionbeløb i selskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11