23948sdkhjf

Ewii sender 200 millioner over i datterselskab

Det skal være mere gennemsigtigt hvad en koncern som Ewii bruger sine penge på. 

Derfor har bestyrelsen besluttet at lave en ændring i den økonomiske struktur - og samtidig overføre 200 millioner kroner fra koncernens øverste selskab Ewii S/I til datterselskabet Trefor Infrastruktur. 

- Kort fortalt er det for at normalisere regnskaberne. For den almindelige borger kan det være vanskeligt at gennemskue, hvordan pengene fordeler sig i en energi-koncern, men det skal det ikke være, siger Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i Ewii Koncernen.

Før har Ewii S/I haft et større tilgodehavende i Trefor Infrastruktur, som der blev betalt renter af. Rentebetalingerne ophører nu med tilførelsen af de 200 millioner kroner.

- Vi er i gang med en større forandringsproces i virksomheden, der har til formål at gøre EWII koncernen mere åben, og det gælder ikke mindst vores økonomi. Beslutningen om at tilføre pengene til infrastrukturaktiviteten er en del af den proces, forklarer Lars Bonderup Bjørn. 

Bruges på el, varme, vand og fiber
Konkret betyder det, at forbrugerne kan være forvisset om, at pengene går til infrastruktur-aktiviteter som forbedring af el-nettet, varmedriften, vanddriften eller fibernettet.

- Det har pengene naturligvis hele tiden gjort, men forskellen er, at det er lettere at læse regnskabet, når infrastrukturaktiviteterne ikke tynges af gæld til moderselskabet, der samtidig ejer kommercielle aktiviteter, siger Lars Bonderup Bjørn.

Der vil derfor også ske en forbedring af Trefor Infrastrukturs regnskab, fordi selskabet ikke længere skal svare renter til koncernen, men selv har råderetten over millionerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094