23948sdkhjf

Energinet.dk kritiseres for DI-medlemskab

Med medlemskabet i DI får Energinet.dk adgang til debatten om fremtidens elforsyning, lyder det fra selskabet. Et medlemskab der nu kritiseres af oppositionen.
At det statsejede selskab Energinet.dk har meldt sig ind i DI vækker forargelse hos oppositionen, skriver dagbladet Børsen.

- Vi er blevet medlem af DI, det er korrekt. Vi har meldt os ind fordi vi gerne vil være til stede, når der diskuteres fremtidens energiløsninger for det danske samfund. Vi skal i gang med en storstilet omstilling til et fossilfrit samfund, hvor vi inden længe skal nå op på 50 pct. vedvarende energi i el-nettet – og her har DI oplagte forummer at deltage i, siger Peter Ø. Andreassen, adm. direktør i Energinet.dk

Sammenblanding af interesser
Hos oppositionen står man noget uforstående over for medlemskabet.

- Elkundernes penge skal ikke gå til, at et 100 pct. statsejet selskab skal være med i en lobbyforening, som har til formål at påvirke statens energipolitik, siger Ida Auken, miljøordfører hos SF og kalder medlemskabet en "sammenblanding af interesser".

Energinet.dk forklarer
- Vi melder os ikke ind med det formål, at DI skal varetage vores interesser. Vi melder os ind for at være med i en arbejdsgiverorganisation samt for at sidde med ved bordet når fremtidens energiløsninger diskuteres og designes, siger Peter Ø. Andreassen som svar på Ida Aukens kritik.

Medlemskabet vil i følge dagbladet Børsen koste Energinet.dk mindst 1 million kroner om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235