23948sdkhjf

260 millioner skal sætte fut i udfasningen af oliefyr

Udfasningen af oliefyr i de danske husstande går ikke hurtigt nok, hvis man spørger Radikale Venstre. Nye tal viser da også, at der i 2030 stadig vil være mellem 10-20.000 husstande, der opvarmes med oliefyr. (I dag er det cirka 70.000 husstande, der luner sig ved olie, red.)

Det kan vi ikke være tilfredse med, skriver Ida Auken  i dag i et debatindlæg på Altinget.

Det er ikke af ulyst, at danskerne ikke får udskiftet oliefyret med et grønnere alternativ. Klimarådet vurderer, at det ofte koster op mod 100.000 kroner at skrotte et oliefyr. 

Nu tilbyder Radikale Venstre og Ida Auken en saltvandsindsprøjtning til udfasningen af oliefyrene og danskernes pengepung.

- I den kommende finanslov vil vi afsætte 260 millioner kroner til både at skrotte oliefyr og brændeovne for at komme meget af den skadelige partikelforurening fra brændeovne til livs, skriver Ida Auken.

Ida Auken skriver endvidere, at Radikale Venstre fra og med 2030 helt vil forbyde oliefyr.

Nødvendigt med en gulerod
Hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal, tager underdirektør Simon O. Rasmussen godt i mod Ida Aukens forslag. Især fordi han, som Ida Auken, vurderer at der vil være behov for en økonomisk håndsrækning.

- Det er fornuftigt at kigge på hurtig udfasning af oliefyr, fordi man her både opnår en betydelig CO2-reduktion, energieffektiviserer og skubber den grønne omstilling fremad. Men udfasningen kommer ikke af sig selv, og hvis man skal få boligejere til at bekoste en udskiftning af et fungerende oliefyr, så er det nødvendigt at give en økonomisk gulerod, siger Simon O. Rasmussen og tilføjer:

- En væsentlig del af de resterende oliefyr befinder sig i yderområder, hvor lave boligpriser gør det svært at låne til større, energieffektiviserende forbedringer af boligen. Derfor er økonomisk støtte til eksempelvis investeringer i en varmepumpe en god idé, siger Simon O. Rasmussen.

Ida Auken skriver endvidere, at Radikale Venstre fra og med 2030 helt vil forbyde oliefyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08