23948sdkhjf

Din Forsyning vil etablere nyt fjernvarmeanlæg

Havvand, vindenergi, overskudsvarme og flis. De energikilder indgår i Din Forsynings fremtidige fjernvarmeproduktion, der efter planen skal være i drift i løbet af 2023.

Det er nu rykket tættere på. Energiselskabet har nemlig indsendt et projektforslag til Esbjerg Kommune til sagsbehandling. Det omhandler et flisanlæg og en meget stor havvandsbaseret varmepumpe, som er en del af projektets fase et.

Ambitiøs grøn omstilling
- Vi vil etablere en fleksibel og bæredygtig produktion af fjernvarme. Den skal erstatte den kul-baserede varme, vi i dag aftager fra Esbjergværket. Fremtiden er fossilfri. Derfor vil vores kommende varmesystem basere sig på mere klimavenlige energikilder, der vil give en kraftig reduktion af CO2- belastningen. Det er således en løsning, miljøet og klimaet vinder på. Samtidig sikrer det vores kunder stabil og sikker varmeforsyning, når Ørsted lukker ned for Esbjergværkets Blok3, siger Anders Linde, bestyrelsesformand for Din Forsyning, og fortsætter:

- Vi træder med vores fremtidige fjernvarmeproduktion nye stier på Danmarks energikort. Din Forsyning er de første i landet, der foretager denne markante omstilling fra kulkraftvarme til en el- og varmeintegrerende løsning. Omstillingen indebærer, at vi vil rulle en kombination af fleksible løsninger ud, der ikke tidligere har været etableret her i landet i samme størrelsesorden. Fleksibel løsning

Din Forsyning har sammen med rådgivervirksomhederne Added Values og Rambøll foretaget et grundigt analysearbejde af miljømæssige, tekniske og samfundsøkonomiske forhold.

På den baggrund er der defineret en fleksibel og bæredygtig løsning, der indledningsvis rummer et 50 MW havvandsvarmepumpe-anlæg, et 60 MW fliskedelanlæg, et spids- og reservelastanlæg på 30 MW elkedelanlæg og i mindre grad overskudsvarme fra industrien.

- Da vores anlægskombinationen baserer sig på en bred palette af teknologier, får vi mulighed for at producere varme på en fleksibel måde. Vi kan med fordel lettere producere ud fra den aktuelle varmeefterspørgsel hos kunderne sammenholdt med vejrforhold og for eksempel skiftende elpriser. Det giver os blandt andet mulighed for at sikre kunderne en robust varmepris overfor ændringer i markedsvilkår og klimabelastninger, forklarer Anders Linde.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094