23948sdkhjf

Fantasibakken på ARC er klar til skiløberne

Verdens første skibakke på taget af et energianlæg, ARC, åbner i dag

- Det er blevet et flot eksempel på hedonistisk bæredygtighed; at forvandle et bjerg af skrald til et ægte bjerg, som man kan lege på, siger arkitekt og BIG-partner David Zahle, der har været med fra begyndelsen af det alt andet end ukomplicerede byggeri. 

Og så er der ifølge BIG-partneren noget magisk ved at to verdener mødes: Den effektive affaldshåndtering, der leverer fjernvarme til 25 pct. af hovedstadsområdet, og suset fra smukke bjerglandskaber.

Ifølge Jacob Simonsen, direktør på ARC, har det også været en stor teknisk udfordring af få det indvendige til at spille sammen med det udvendige, da et affaldsenergianlæg som udgangspunkt ikke er beregnet til at være en rekreativ attraktion, men først og fremmest skal behandle affald og producere energi.

- Men i dag står vi med det sikreste affaldsenergianlæg, fortæller han.

- Der er skrevet tykke rapporter om sikkerheden, og eksperterne er kommet frem til, at risikoen for det værste katastrofescenarie - en eksplosion mens hundredevis af gæster står på ski - nærmest er lig med, at værket bliver ramt af en ufo med Elvis Presley bag roret.

Læs mere på Licitationen - Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173