23948sdkhjf

Biogas-selskab i retten: Biomasse-indtaget overskredet

Det fynske biogasselskab Fangel Bioenergi var onsdag i retten. Selskabet er politianmeldt for at overtræde miljøbeskyttelsesloven.

Det skriver Fyens.dk

Det er Odense Kommune, der har meldt Fangel Bioenergi til politiet, idet man mener, at selskabet over de seneste tre år har taget mere biomasse ind, end kommunen har tilladt.

Ifølge miljøgodkendelsen fra 2013 er der fastsat en grænse, der hedder 132.000 ton biomasse om året. Men Fangel Bioenergi har fra 2013 frem til 2016 modtaget henholdsvis 133.696 ton, 140.8666 ton og 165.688 ton biomasse i anlægget.

Fangel Bioenergis forsvarer Anette Kusk mener dog, at selskabet skal frifindes, da der ikke har været klarhed om grænserne for produktionen af biogas, der hverken har skadet miljøet eller været årsag til at en større fortjeneste, som selskabet ellers anklages for.

Det er Bigadan, der ejer Fangel Bioenergi. Herfra lyder forklaringen, at man ikke opfattede de 132.000 ton som en grænse for kapaciteten, men en beskrivelse af den forventede mængde biomasse. Fangel Bioenergi kunne på daværende tidspunkt håndtere helt op til 165.000 tons biomasse.

De 132.000 ton er i øvrigt ikke nævnt under de vilkår, der beskriver kravene til biogasanlægget i miljøgodkendelsen. Blot nævnt i indledningen.

En medarbejder fra kommunen påpeger, at de 132.000 ton er nævnt i indledningen, da de er en grundlæggende præmis for miljøgodkendelsen i det hele taget.

- Vilkårene er ikke overtrådt. Præmissen, der svæver over vandene, er nærmere en normering af, hvad der må tages ind, for det er emissionerne, der reguleres, siger Anette Kusk og tilføjer:

- Der skal have været en forøget forurening, for at man er i strid med reglerne. Det fremstår ganske udokumenteret - anklagemyndigheden har end ikke sandsynliggjort, at det har medført øget forurening.

Såfremt Fangel Bioenergi taber retssagen kan det ende med en bøde på 50.000 kroner.

Der falder dom i sagen 9. oktober.

Fangel Bioenergi fik iøvrigt ja til en udvidelse til 250.000 tons biomasse i sommeren 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.938