23948sdkhjf

Nye klager forsinker solvarmeanlæg

Det lykkedes ikke for Dronninglund Fjernvarme at nå til enighed med utilfredse beboere. Derfor forsinkes etableringen det planlagte solvarmeanlæg nu med et år.
De utilfredse naboer til et kommende solvarmeanlæg i Dronninglund har dannet en forening – Foreningen Venner af Hovedgårdens Mark. Dermed er konflikten mellem naboerne og Dronninglund Fjernvarme optrappet, selvom fjernvarmeselskabet i sidste uge havde indkaldt til møde for at skabe en konstruktiv dialog mellem parterne, skriver Nordjyske.dk.

Klager bringes for nævn
Den nyetablerede forening har indbragt et par spørgsmål til Natur- og Miljøklagenævnet. Det drejer sig om spørgsmål vedrørende dispensation for skovbyggelinjen og en dispensation fra beskyttelseszone om fortidsminder.

Klagefristen på fire uger er dog overskredet, derfor kan der være tvivl om, hvorvidt klagen kan tages op.

Formanden for den nystiftede forening Allan S. Mogensen forklarer, at naboerne intet har imod solvarme, men at de blot ønsker at bevare den følsomme natur i lokalområdet.

Opgiver ikke trods klager
Selvom der nu er kommet nye klager over det planlagte solvarmeanlæg, giver Dronninglund Fjernvarme ikke op.

Formand for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen siger til avisen, at man regner med en afklaring i Natur- og Miljøklagenævnet i denne uge.

Han tilføjer endvidere, at han stadig forventer at tage første spadestik straks frosten er af jorden. Det bliver i så fald med et års forsinkelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156