23948sdkhjf

Video: Så er renseanlæggets kedler i hus

Vandmiljø Randers har ønsket at ændre det eksisterende biogasanlæg på Randers Centralrenseanlæg for fremtidig modtagelse og behandling af spildevand fra Randers Kommunes affaldsterminal.

Projektet blev sendt i udbud, og Aktive Energi Anlæg (AEA) løb med opgaven ultimo april 2019.

AEA skal etablere et anlæg for sammen- og varmebehandling af renseanlæggets slam, en udvidelse af anlægget for udnyttelse af biogas - større gaslager, gasmotor og kedelanlæg - samt opgradering af separat biologisk rensetrin til behandling af rejektvand.

Der skal derfor leveres, etableres og installeres et komplet designet energianlæg med to Viessman-kedler med Weishaupt-brændere, biogas-generatoranlæg af fabrikat 2G, gaskonditionering, skorsten, røgrør, vekslere og med tilhørende nye rørinstallationer og ombygning af eksisterende.

Desuden indgår demontage af de af Randers Centralrenseanlæg ønskede komponenter, samt omkobling af eksisterende kedel og motorinstallation for kortest mulig midlertidig drift, indtil den komplette nye installation er tilendebragt.

- I forbindelse med vores igangværende projekt hos Vandmiljø Randers har vi netop fået leveret de to kedler som skal levere varme til processen sammen med gasmotorerne, oplyser Aktive Energi Anlæg.

Som det ses på filmen nederst i artiklen, gik indflytning af kedler helt som planlagt. Næste skridt er etablering af veksler- og rørsystemer, samt indsætning af generatoranlæg senere på måneden.

AEA skal etablere det nye anlæg i én af de eksisterende bygninger.

Opstart af anlægget sker ultimo 2019, således der kan leveres strøm på nettet inden 31. december, og endelig aflevering af det samlede anlæg forventes at være primo 2020.

 (Videoen er produceret af AEA)

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157