23948sdkhjf

Varmepumper skal erstatte naturgas på to fjernvarmeværker

Både fjernvarmeværket i Rørvig og Fredriks får i løbet af fyringssæsonen 2022/2023 nye varmepumper, der anvender det naturlige kølemiddel CO2. 

De leveres af Advansor og skal erstatte naturgassen på begge værker. 

Varmepumpeanlægget i Rørvig, som hører under Odsherred Varme A/S, forventes at være idriftsat til fyringssæson 2022/23. Selve værket i Rørvig er helt nyt og har i dag ingen fjernvarmeforsyning, men fremadrettet vil den nye 1,5 MW luft-til-vand CO2 varmepumpe levere varme til de 229 husstande. 

Inden fyringssæson 2022/23 følger anlægget i Frederiks, hvor man også har besluttet at gøre produktionen mindre afhængig af naturgas.

To 1,5 MW luft-til-vand CO2 varmepumper skal producere fællesvarme og el vil således i et stort omfang - helt op til 100 procent - kunne erstatte naturgas som energikilde. Det hører med til billedet, at Frederiks Varmeværk nu i adskillige år har haft energi fra et solvarmeanlæg som supplement til naturgassen. Solvarmen leverer cirka 22 procent af energien til varmefremstillingen.

Begge anlæg er udstyret med de nyeste teknologier med permanent magnetmotor, parallel kompressorer og højtryksejektorer for maksimale energibesparelser.

Aktive Energi Anlæg A/S er totalentreprenør på begge værker. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094