23948sdkhjf

Kronprinsen åbner havvindkongres i København

København er fra den 26. - 28. november 2019 vært for den globalt førende konference og udstilling omhandlende havvind, WindEurope Offshore 2019.

Mere end 400 virksomheder og 8.000 deltagere forventes at gæste Bella Center til november, hvor WindEurope i samarbejde med bl.a. Wind Denmark inviterer til havvindkongres.

Kronprinsen har meldt sin ankomst og åbner officielt WindEurope Offshore 2019 den 26. november, hvor der også er inviteret repræsentanter fra regeringen, ligesom højtstående europæiske politiske beslutningstagere ventes at deltage.

- Det er meget glædeligt, at Kronprinsen har valgt at være til stede ved denne kongres, for at være med til at sætte fokus på den erhvervssucces, som havvind i dag er for Danmark. De danske virksomheder er havvindens pionerer, og det har medført, at Danmark i dag huser nogle af vindsektorens førende virksomheder på området. Endnu en stor kongres om havvind i København cementerer vores stærke styrkeposition, siger adm. direktør i Wind Denmark Jan Hylleberg, og fortsætter:

- WindEurope Offshore 2019 er en unik mulighed for at understrege over for resten af verden, at det stadigvæk er Danmark man skal kigge til for de mest innovative løsninger, produkter og teknologier i vindsektoren. Det glæder mig meget, at Kongehuset bakker mærkbart op om den fortsatte udvikling og den grønne omstilling med havvind.

En teknologi og marked i rivende udvikling
Prisen på havvind er faldet mere end 60 pct. siden 2012, og er i dag den næstbilligste elproducerende teknologi, der er til rådighed.

I løbet af de seneste tre år er mængden af havvind i de europæiske farvande blevet fordoblet til i dag 18,5 GW, hvilket dækker 2 pct. af Europas elforbrug.

I 2050 forventer EU-Kommissionen at der skal være op til 450 GW, hvilket svarer til en 24-dobling af den nuværende installerede kapacitet.

- Havvind er en helt klar forudsætning for at nå i mål med de danske og europæiske ambitioner om at blive CO2-neutrale senest i 2050, og udbygningen skal intensiveres mærkbart i de kommende årtier for at nå i mål, siger Jan Hylleberg.

Fakta

Det er tredje gang, at udstillingen og konferencen WindEurope Offshore finder sted i København.

Grundstenen til WindEurope Offshore blev lagt af Wind Denmark (dengang Vindmølleindustrien) i 2005 under navnet Copenhagen Offshore Wind, og er siden over-givet til den europæiske vindorganisation WindEurope, der har gennemført udstillingen og konferencen hvert andet år siden da.

København var senest værtsby for WindEurope Offshore i 2015.

Mere end 400 virksomheder udstiller i 2019, herunder godt 80 danske virksomheder, svarende til hver femte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11