23948sdkhjf

Nyt anlæg: Cowi leger med 200.000 tons affald på Malta

I takt med øget velstand og et stigende antal turister er mængden af affald på Malta taget væsentligt til.

Malta er faktisk det land i Europa, der genererer mest affald per indbygger: ca. 600-615 kg/person, hvilket i 2018 svarede til 218.000 tons affald årligt, som kan anvendes til energiforbrænding.

Derfor har den maltesiske regering besluttet at anlægge et moderne og energieffektivt affalds-forbrændingsanlæg med en forventet kapacitet på ca. 200.000 tons affald årligt.

Cowi er bygherre-rådgiver på det prestigefyldte projekt, der skal markere, at Malta tager affaldsproblemet og klimaudfordringerne seriøst.

Som bygherrerådgiver for det regeringsejede Wasteserv Malta Ltd skal Cowi være med lige fra de tidlige undersøgelsesfaser og til projektudførelsen, hvilket indebærer teknisk, juridisk og økonomisk rådgivning, håndtering af udbudsprocessen baseret på konkurrencepræget dialog, udarbejdelse af specifikationer, udbudsmateriale, offentlig-privat partnermodeller og DBFO/DBO-kontrahering samt konsulentbistand under design- og konstruktionsfasen.

Desuden bidrager Cowis arkitekter fra Arkitema til designet sammen med en lokal partner.

Vækstmuligheder i affald
Det maltesiske projekt passer som fod i hose med rådgivningsvirksomhedens internationale vækststrategi inden for affaldsforbrænding, skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Affald er et stigende globalt problem, og affaldsforbrænding er en energieffektiv og bæredygtig måde at genanvende affaldet på.

- Projektet på Malta er starten på en utrolig spændende rejse. I Cowi er vi globalt førende inden for affaldshåndtering, og vi har mange års erfaring inden for kraftvarmeproduktion og affaldsforbrænding herhjemme. Når vi kobler den erfaring med vores byggetekniske, arkitektoniske, juridiske, økonomiske og planlægningsmæssige kompetencer, har vi en unik 360-graders tilgang til de store, internationale affaldsforbrændingsprojekter. Det mærker vi effekten af lige nu, siger Kasper Frölich, markedschef i industri og energi i Cowi.

Cowi arbejder på en række internationale affaldsforbrændingsanlæg, blandt andet på Filippinerne, Trinidad og i Singapore. Desuden arbejder virksomheden på en række internationale biomasseprojekter blandt andet i Afrika.

Projektperioden på Malta løber fra 2019 til 2027

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109