23948sdkhjf

Affaldplus køber 150.000 tons småt brændbart i udlandet

Geminor og AffaldPlus har netop indgået en aftale om køb af småt brændbart affald.

I løbet af de næste tre år skal norske Geminor levere 150.000 ton småt brændbart affald til AffaldPlus’ anlæg i Næstved.

Brændslet stammer fra England, Italien og Tyskland -  og det fragtes til Danmark hovedsageligt med skib, men selvfølgelig også med både lastbil og tog.

- Aftalen er et resultat af en lang proces med at finde den bedste skræddersyedes løsning for AffaldPlus. Vi leverer småt brændbart fra forskellige lande for at sikre en bedre kvalitet og for at sikre mere regelmæssige leverancer, siger Kasper Thomsen, Geminors danske landechef.

AffaldPlus producerer både elektricitet og fjernvarme på anlægget i Næstved, og Geminor vil i de næste tre år levere en trediedel af det brændsel, der er behov for.

AffaldPlus kan hente rigeligt med affald i sine ejerkommuner til produktionen af fjernvarme, men lægger man strømproduktionen oveni, er der altså behov for at hente brændsel andet sted fra.

- Det giver også en langt bedre økonomi for os, at vi får mere affald igennem, forklarer kommunikationschef Niels Damgaard fra AffaldPlus.

Aftalen mellem Geminor og AffaldPlus træder i kraft i januar 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141