23948sdkhjf

Dall Energy inviterer indenfor: Franske visitter giver pote

Jens Dall fra Dall Energy har i denne uge haft travlt med at farte land og rige rundt. Eller nærmere betegnet fra Sindal til Sorø.

Med sig har han haft seks direktører og specialister fra den store franske energileverandør Engie. De er kommet til Danmark for at se på Dall Energys anlæg i netop Sindal og Sorø.

Onsdag morgen besøgte franskmændene Sindal Varmeværk, hvor driftsleder Jesper Skrubbeltrang bød de franske gæster velkomne. Torsdag gik turen så forbi AffaldsPlus' helt nye værk i Sorø. 

Og det kan helt sikkert betale sig – sådan at rejse land og rige rundt. Tidligere er det blevet til en større ordre til det franske energiselskab Dalkia – Nu har det franske varmeselskab Coriance placeret en ordre på et anlæg hos Dall Energy.

I forbindelse med et besøg i både Sindal og Sorø i september underskrev Coriance og Dall Energy hovedkontrakten på et anlæg, der skal etableres i Salon de Provence i Sydfrankrig. 

Fransk besøg en masse

Som nævnt har Dall Energy tidligere haft succes med at vise frem for de franske delegationer.

Forud for bestillingen af det 17 MW anlæg som Dall Energy leverede til det franske energiselskab Dalkia, var repræsentatnter fra Dalkia på besøg for at undersøge teknologien, og de besøgte blandt andet Sønderborg- anlægget. Dalkia anlæg fra Dall Energy Petite Bouverie, der er placeret i Rouen, kører godt og parterne har flere fælles projekter i støbeskeen. 

Franske RCU-A, som står for driften af 42 fjernvarmenetværk i Øst Frankrig omkring Strasbourg, var på besøg i Sindal og Sorø i juli i år for at se på Dall Energy forgasningsteknologi og for at diskutere fælles projekter, som de har budt ind med til deres kunder

Biomasse, støv, NOx og CO

At det er lykkedes Dall Energy så småt at fodfæste i Frankrig skyldes nok mestendels at opfattelsen af at fylde biomasse i ovnene er lidt anderledes der end i Danmark. 

- I Frankrig er der regler om at varmeværkerne skal benytte biomasse indenfor en radius af f.eks. 100 km. Det er derfor meget interessant for de franske firmaer at Affald Plus som ejer Sorø varme anlægget hovedsageligt vil benytte have-park affald indsamlet fra lokal samfundet, siger Jens Dall.

Dennis Bobilier, teknisk direktør for Dalkia i Nord Frankrig, siger om grundene til at have valgt Dall Energy som leverandør af deres anlæg:

- Vi sendte ingeniører til Danmark for at teste forskellige brændsler og undersøge Dall Energys forgasningsteknologi. Vi valgte dernæst Dall Energy for at opnå den bedste og mest miljørigtige løsning til vores kunde Rouen Metropol Normandy. Vi vandt udbuddet på grund af Dall Energys teknologi, siger Dennis Bobillier og tilføjer:

- Ud over at levere billig varme så sikrer teknologien også en yderst ren forbrænding og emissions værdier langt under de gældende grænser for både støv, NOx og CO. Der er desuden meget lidt kul i asken hvilket vidner om meget effektiv forbrænding, lige meget om anlægget kører på 20 procent eller 100 procent kapacitet. Anlægget har været i drift i næsten et år nu, og vi er yderst tilfredse med driften, og planlægger yderligere projekter med Dall Energy, 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11