23948sdkhjf

Danske Commodities går ind i USA

Det danske energihandelshus udvider sine handelsaktiviteter til USA. Gennem det nyetablerede selskab Danske Commodities US LLC i Stamford, Connecticut, har Danske Commodities gennemført sin første handel på USA’s største energihandelsmarked, PJM. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Siden etableringen i 2004 har Danske Commodities opbygget aktiviteter inden for handel med energi og relaterede services på tværs af Europa. Sidste år bevægede selskabet sig for første gang uden for Europas grænser, da det gik ind på det australske marked for tværnational elhandel, og med sin nye position på PJM-markedet, som dækker el-sammenkoblingen for 13 østlige amerikanske stater, har Danske Commodities nu aktiviteter i 39 lande.

- USA er et attraktivt engroshandelsmarked for Danske Commodities. Når vi går ind på PJM-markedet, er det en naturlig udbygning af vores eksisterende handelsaktiviteter på tværs af landegrænser, og der er mange fællestræk mellem prisdriverne her og på vores nuværende kernemarkeder. Det samme gælder for risiko og afkast, så der er et godt match for vores forretningsmodel og vores kompetencer, udtaler Danske Commodities administrerende direktør Helle Østergaard Kristiansen.

Foruden sin geografiske ekspansion øger Danske Commodities i øjeblikket også sit forretningsomfang markant. I februar blev Danske Commodities en del af det norske energiselskab Equinor, og som led i overtagelsen har Danske Commodities nu fået ansvar for Equinors tredjepartsgashandel, optimering af Equinors gaslagre og energihandelsaktiviteter, herunder handel med certifikater samt balancering og optimering af Equinors voksende portefølje af aktiver inden for vedvarende energi.

- Med Equinor i ryggen står Danske Commodities stærkt i forhold til at udbygge sine forretningsaktiviteter, når det gælder produkter, volumen og nye markeder. Vores mål er at fortsætte den kontrollerede vækst ved at kombinere vores høje ambitionsniveau med godt købmandskab – ét marked ad gangen, slutter Helle Østergaard Kristiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094