23948sdkhjf

Ørsted opgraderer kommunikationen fra Horns Rev 2

Ørsted har afgivet ordre til virksomhederne Atcom og Celab Communications Danmark på en ny kontrolrumsløsning samt opgradering af eksisterende TETRA-system. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Den nye kommunikationsløsning udvikler sikkerheden for Ørsteds vindmøllefelt Horns Rev 2 i Nordsøen og radiokommunikationen med virksomheden på havnen i Esbjerg.

Løsningen omfatter implementering af Celab FOUR:C Dispatch med ”People Tracking” feature, som anvendes ved sikkerhedsregistrering af service- og vedligeholdelsesmandskab på Ørsteds servicefartøjer og på Horns Rev 2 i Nordsøen. Foruden kontrolrumsløsningen har Ørsted også idriftsat et nyt TETRA-system, som anvendes til kommunikation og datatransmission mellem Ørsteds domicil i Esbjerg og vindmøllefeltet HR2.

- Hos Celab Communications er vi meget glade for at Ørsted A/S har valgt vores FOUR:C-produkt til at løse disse to vigtige opgaver. Vi har haft en god dialog med Ørsted om behovene, og de stillede opgaver er helt i tråd med den portefølje, som Celab har opbygget i de skandinaviske lande gennem mange år, udtaler Morten Parning, administrerende direktør i Celab Communications Danmark.

Starten på et samarbejde
Med den nye løsning får Ørsted bedre overblik over, hvor den enkelte medarbejder befinder sig til enhver tid, hvad enten det er på havnen, ombord på et servicefartøj, på en vindmølle eller på beboelsesplatformen.

Atcom er specialiseret i design, udvikling og servicering af avancerede elektroniske løsninger til offshore-branchen og har i en lang årrække, med udgangspunkt fra Esbjerg, været leverandør til virksomheder i olie- og gasindustrien i Nordsøen og i Mellemøsten. Både Atcom og Celab har netop i et nyt samarbejde ønsket at introducere intelligente løsninger og produkter til markedssegmentet for vedvarende energi og indleder samarbejdet med leverancen til Ørsted.

- Vi glæder os over, at Ørsted har valgt os til at løse opgaven. Med idriftsættelsen af de nye løsninger udvider vi Atcoms portefølje og sikrer vores position yderligere i offshore energisektoren, udtaler Henrik Asmussen, CEO i Atcom.

Celab Communications Danmark er en svenskejet virksomhed, som er specialiseret i at levere og integrere skræddersyede kommunikationsløsninger til organisationer og virksomheder med kritiske kommunikationsbehov. Celab Communications har i 40 år leveret kommunikationsløsninger og kontrolrums- og dispatch-løsninger til sikring af kommunikationsbehovene i en række af Nordens største energivirksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.377