23948sdkhjf

Syv bygger vestjysk klimavartegn

Første etape af byggeriet af Klimatorium på Lemvig Havn er netop gået i gang. Klimatoriums formål er videndeling og formidling om vand og mulige løsninger på klimaudfordringerne. 

Syv fagentreprenører er valgt til at gå videre med byggeriet, som havde byggestart den 29. juli. Et mere officielt første spadestik ventes arrangeret i august måned, oplyser Lemvig Vand & Spildevand på sin hjemmeside

- Det er glædeligt, at interessen fra håndværkerne har været stor. Vi oplever, at de bydende firmaer virkeligt har ønsket at få opgaven. Rådgiverne har lavet et grundigt stykke forarbejde, der har gjort det muligt for de bydende at give en rigtig pris. Vi var spændte på, om buddene overholdes. Det gør de, så nu er vi klar til at komme i gang, siger Steffen Damsgaard, bestyrelsesformand for Lemvig Vand & Spildevand.

Fakta: De bygger Lemvigs nye klimavartegn

Bygherre af første etape er Lemvig Kommune sammen med Lemvig Vand & Spildevand.

De valgte entreprenører er:
- Råhus: Kaj Bech
- Facade og tag: Ginnerup
- Tømrerentreprisen: Rosenberg Madsen A/S
- Malerentreprisen: TBS Tømrer og Maler
- VVS og ventilationsentreprisen: Mogensen VVS Comfort
- EL-entreprisen: El:Con
- Anlægsentreprisen: Ivan Jacobsen Entreprenørfirma

Vinderforslaget til byggeriet på havnefronten i Lemvig er udarbejdet af rådgiverne 3XN, Orbicon og SLA.

Færdig med første etape næste sommer
Bygningen Klimatorium bygges i en første og en anden etape. Når første etape står færdig sommeren 2020 får Lemvig Kommune, Lemvig Vand & Spildevand og Foreningen Klimatorium til huse i bygningen.

Byggeriet skal være optimalt klimavenligt og bæredygtigt. Der tænkes cirkulært i byggeriet, så de mange installationer bliver så enerigtige, som det er teknisk muligt.

Klimatorium får indgang via et klimalandskab kaldet Klimakilen, der er formet som et vejrkort med klimalinjer, der refererer til den vind, der tit opleves på Lemvig Havn og egnen omkring. Landskabsformen videreføres i et indgangsparti formet som ’en bølge’ – i lyst træ med referencer til skibsskrog og fjorden og havets bølger. Arealet og bygningen med den bølgeformede indgang er et samspil med egnens natur, fiskerkulturen, og den lokale byggeskik, der er præget af lokale klimaforhold. 

Anden etape Anden etape af byggeriet af Klimatorium går i gang senere og sker med private aktører, virksomheder og institutioner, der arbejder med klimaproblemstillinger, og som på sigt etablerer sig i Lemvig. Det arbejdes der allerede på, og flere aktører viser interesse. 

Klimatorium

Klimatorium er et videns-, forsknings- og læringscenter og et af fyrtårnsprojekterne i Region Modtjyllands Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC).

Klimatorium er også navnet på en forening og en bygning, hvis formål er at samle myndigheder, virksomheder, universiteter og civilbefolkning for at finde løsninger på fremtidens klimaudfordringer.

Foreningen Klimatorium skal på sigt omfatte medlemmer af civile borgere, private og offentlige virksomheder, myndigheder og universiteter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094