23948sdkhjf

Kør til Smukfest på brintbehandlet grøntsagsjuice

Når musik og glade festivalgæster fylder den så kendte bøgeskov til Smukfest i Skanderborg, bliver de mødt af stemningen af bøgeskov, allerede når de står på de shuttle-busser, der skal køre i pendulfart mellem festivalpladsen og Skanderborg by.

For at skabe opmærksomhed om alternative brændstoffer har Circle K pakket en bus ind i folie med bøgeskovsmotiv, lagt græstæppe på bussens gulv og på turen kan man læne hovedet tilbage og kigge op i trætoppene.

Kører på HVO
Festivalgæsterne kan springe på en af de 25 shuttlebusser med god samvittighed.

Circle K har sammen Herning Turist sørget for, at busserne kører på HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), som er et mere klimavenligt brændstof end f.eks. diesel.

- Lidt for sjov kalder vi det internt for ’brintbehandlet grøntsagsjuice’, da HVO blandt andet er lavet af rapsolie, fortæller Peter Rasmussen, der er transportenergi-direktør i Circle K.

Udover at reducere CO2 udledningen med op til 90 pct. i forhold til fossilt diesel, reducerer HVO også udledningen af partikler og NoX med op til 30 pct. Herudover er der også langt færre lugt- og røggener ved HVO.

Transporten er en klimasynder
Transporten er en af de helt store syndere i forhold til klimaet. Circle K er derfor ikke i tvivl om, at HVO vil være en del af fremtidens brændstoffer, når det handler om at stoppe de massive klimaforandringer.

Mens der på persontransport bliver fokuseret mest på elbiler og ladestandere, er der behov for at kigge på andre alternativer, når der tales om den tungere transport.

- Vi vil gerne være en del af fremtidens transportløsning. Jeg tror, vi alle er klar over, at når vi flytter os fra A til B har vores adfærd en effekt på klimaet, med mindre man selvfølgelig kan tage sin cykel eller er på gåben. HVO løser ikke alle udfordringer, men det er helt klart et skridt i den rigtige retning,” fortsætter Peter Rasmussen.

HVO kan endnu ikke købes på Circle K’s tankstationer men leveres direkte til offentlige instanser og til erhvervskunder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094