23948sdkhjf

Niras skal hjælpe Hofor med to havmølleparker

Hofor vil bygge to havmølleparker i Øresund for at opfylde målet om en CO2-neutral hovedstad i 2025.

Hofor har derfor indgået et samarbejde med Niras, som skal gennemføre miljøkonsekvensvurderinger for hver af de to parker Aflandshage og Nordre Flint.

- Det er en spændende opgave med mange aspekter, som kræver grundige undersøgelser. Der vil for eksempel være mange meninger om vindmølleparkernes visuelle udtryk. Derfor skal vi sikre os, at parkerne tilfører området noget karakter ligesom vindmøllerne ved Middelgrunden, der er blevet et vartegn for København, fortæller Bent Sømod, seniorprojektleder i Niras.

Det oplyser Niras på sin hjemmeside.

Flytrafik og fugletræk
I første omgang skal Niras sikre, at Hofor, Københavns Lufthavne og de relevante myndigheder får identificeret og løst de sikkerhedsmæssige udfordringer, der ligger i at placere vindmølleparker i umiddelbar nærhed af Københavns Lufthavne.

Miljøkonsekvensvurderingerne skal sikre, at vindmølleparkerne bygges med så ringe påvirkning af det omgivende miljø som muligt.

Niras skal blandt andet være med til at undersøge, hvorvidt de to vindmølleparker vil påvirke flyttrafik og fugletræk fra øen Saltholm.

Vurdering af 25 fagområder
I en miljøkonsekvensvurdering bliver det vurderet, hvordan de to vindmølleparker vil påvirke en lang række fagområder.

I alt er der defineret 25 fagområder, og det spænder bredt – fra sedimenttransport til havpattedyr, visuelle forhold, socioøkonomi, geofysik, bundfauna, sejladsforhold, fiskeri og meget mere.

Underrådgiverne er Danish Centre for Environment and Energy, DCE under Aarhus Universitet, og Profus Naturrådgivning, der leverer radarudstyr, som kan måle afstand til trækkende fugle mellem Sverige og Danmark, sammen med GEUS, DNV GL, Krog Consult og Bio App.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11