23948sdkhjf

Henter nyt selskab til Kolding: Ewii vil ikke grave forgæves

Energikoncernen Ewii har indgået et nyt samarbejde med den britiske iværksættervirksomhed Orxa Grid.

Virksomheden skal hjælpe Ewii med at opgradere el-nettet.

- Vi skal tænke i smarte løsninger, fordi opgradering af el-nettet er dyrt og meget omstændeligt, forklarer Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør for Ewii-koncernen.

Graver ikke forgæves
Orxa Grid har udviklet en ny, grøn teknologi, der kan komme ikke kun Ewii men hele Danmark til gode. Løsningen kan nemlig afsøge elnettet og identificere skader og aldring.

- Orxa Grid anvender kunstig intelligens/maskinlæring og deres løsning, som vi håber vi kan finde ud af sammen med dem, går ud på, at de kan undersøge elnettet, så man kan bruge intelligensen til at identificere problemer på nettet, som skal repareres, og identificere aldring af nettet - og derved undgå at grave op, forklarer Lars Bonderup Bjørn og tilføjer:

- I dag har vi en systematisk plan for, hvornår nettet er etableret, og dermed hvornår det er tid til at blive skiftet/gravet op, men nogle gange forældes tingene hurtigere, end vi har i planen. 

Med Orxa Grids metode kommer Ewii heller ikke til at grave forgæves, da Ewii kan nøjes med at koncentrere sig om de steder, hvor der er behov for det. 

De sparede udgifter på udgravning vil direktøren i stedet bruge på udvikling og opgradering af el-nettet.

- Vi ved, at vi som samfund kigger på en samlet regning for at gøre el-nettet klar til det øgede pres, der naturligt kommer med den grønne omstilling. Vores holdning i Ewii er, at vi skal bruge penge på forskning og på at udvikle smarte, langtidsholdbare løsninger, som dem Orxa Grid præsenterer her, siger Lars Bonderup Bjørn.

Flytter til Kolding
Samarbejdet mellem Ewii og Orxa Grid er blevet til via innovationsprogrammet Urbantech, der matcher virksomheder med iværksættere i et tre-årigt videndelingsprogram.

Orxa Grid flytter i løbet af efteråret til Kolding i en periode på tre måneder for at arbejde fra Ewiis hovedkvarter, og herfra udvikle sit produkt med henblik på det danske marked – med Ewii som første aftager.

- Vi glæder os til at lære mere om det danske elnet. Hvert enkelt marked er forskelligt, men elektriciteten opfører sig jo altid på samme måde. Så det er et spørgsmål om at forstå, hvordan elnettet bliver håndteret, og det er her, vi håber, vi kan bidrage med vores knowhow, siger Stephanie Santayana, der er product og marketing lead for Orxa Grid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125