23948sdkhjf

Udbuds-kaos i Sønderborg slut: Tredje gang var lykkens gang

Efter tredje udbudsrunde om den kommunale affaldsindsamling i Sønderborg kan Sønderborg Forsyning nu med sikkerhed sige, hvem der kommer til at samle skrald i Sønderborg fra oktober 2020 og fem år frem.

Det bliver Urbaser, tidligere RenoNorden, der løb med sejren i tredje og sidste udbudsrunde.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Det bliver Urbaser. Vi er i den såkaldt stille periode, hvor budgiverne har lov at granske hinandens tilbud, men denne gang har der være så klare krav til, hvad der er sendt i udbud, at der næppe er noget at komme efter. Vi har igen brugt Cowi som konsulentvirksomhed og har klare forventninger om, at denne gang har vi ramt rigtigt, siger formand i Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen.

Der var fire bydere i den afgørende runde, blandt andet vognmandsfirmaet Knud Erik Heissel i Gråsten, som endog var billigere end Urbaser. De samlede parametre på økonomi, service og arbejdsmiljø betød dog, at forsyningsselskabet pegede på Urbaser frem for Knud Heissel.

Urbasers bud lød på 34,8 millioner kroner om året. Heissels var 80.000 kroner billigere.

Udbudsrod og fyring
Forud for udtalelsen fra Tom Hartvig Nielsen og denne sidste udbudsrunde er der gået en periode med udbudspolemik og en direktørfyring.

I første udbudsrunde vandt Sønderborg Forsyning eget udbud. I den forbindelse fandt vognmandsfirmaet Heissel fejl i udbudsmaterialet, hvorfor det måtte gå om.

Sønderborg Forsyning trak sig derfor fra opgaven, og i anden runde var det Renonorden (der i januar blev opkøbt af Urbaser, red.), der trak det længste strå. Det viste sig dog, at der var uklarhed om, hvorvidt skaldebilerne skulle have el-hejs eller ej.

Nu skulle alt dog være i skønneste orden. Og tredje udbudsrunde skulle gerne være den sidste.

I løbet af processen med de mange udbud valgte Sønderborg Forsyning, som konsekvens af udbudsfejlene, at fyre direktør Lars Riemann. Han blev slut juni erstattet af Hans Erik Kristoffersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078