23948sdkhjf

Kalundborg Forsyning lukker for varmen i 56 timer

Flere dage med koldt vand i uge 31

Kalundborg forsyning udskifter nedslidte rør og ventiler på den centrale transmissionsledning fra Asnæsværket, hvorfor der lukkes for vandet i 56 timer. 

- Vi gør arbejdet så hurtigt, som vi kan, siger projektleder Kenneth Aagaard i en pressemeddelelse.

Største nogen sinde
Der er tale om den  hidtil største nedlukning, når der 30. juli klokken 20.00 lukkes for det varme vand i vandhaner og radiatorer i hele Kalundborg.

Og der åbnes først 56 timer senere, nemlig fredag nat kl. 02 den 2. august.

Kenneth Aagaard og kollegaen Esbern Fløytrup er tovholdere på det store projekt, som omfatter jordarbejde, udskiftning af nedslidte rør og flere store ventiler på den centrale transmissionsledning fra Asnæsværket.

Transmissionsledningen er én af de såkaldte hovedpulsårer i Symbiosen, og leverer varmt vand fra Asnæsværket til Kalundborg Forsyning, som videresender det til sine kunder.

En del af noget større
Der er tale om reparationer tre steder på hovedledningen, og de er led i en større renoveringsplan af den centrale distributionsledning fra værket.

Arbejdet gik i gang i uge 28, og det handler dels om et stykke af den grønne ledning ved Asnæsvej og Slagelsevej, og dels en reparation som foregår ved Svanevej. Her skal der udskiftes rør både over og under jorden.

- Undersøgelser har vist, at de gamle rør og flere store ventiler fra begyndelsen af 1980’erne er udtjente. Der sker tæring, og alarmer registrerer ofte fugt, forklarer projektleder Esben Fløytrup.

Tæring og gamle stålrør
Det er ikke alene rør som udskiftes, der er som nævnt også tæring på flere større ventiler, som nu står til udskiftning. De grønne rør ved Asnæsvej ligger over jorden, og her er der tale om præcisionsarbejde, når de skal skæres over, og nye og gamle svejses sammen.

Der er alle tre steder på ledningen tale om gamle stålrør med isolering, og de er angrebet af fugt udefra, som på længere sigt tærer igennem, så der til sidst er hul på rørene.

- Det er heldigvis ikke sket endnu, men alarmer viser, at det er tid nu, hvis vi vil undgå akutte situationer med brud på ledningen, siger Kenneth Aagaard.

Han understreger, at Forsyningen gennemfører arbejdet så hurtigt, som man kan, så kunderne generes mindst muligt. Det er derfor, at arbejderne på Svanevej, Slagelsevej og Asnæsvej er koordineret, så lukningstiden minimeres.

Gratis bad til alle

Nedlukningen omfatter både varmen i radiatorer og varmt vand i hanerne. Derfor har Forsyningen også allieret sig med Kalundborg Hallerne og Årby Fritidscenter i de lukningsramte dage og tilbyder gratis bad til alle. 

Årby Fritidscenter vil være åben i tidsrummet 07.00-22.30 og i Kalundborg Hallernes omklædning i kælderen er der bademulighed mellem kl. 07.00 og 20.30 på lukningsdagene.

Kilde: Kalundborg Forsyning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093