23948sdkhjf

Obton opfører en af Hollands største solcelleparker

Med et 40 MWp stort solcelleprojekt øger soludvikleren Obton massivt sine aktiviteter i Holland.

En stigende hollandsk interesse for solenergi får nu Obton til at udvide sine aktiviteter i Holland yderligere. Virksomheden har netop taget det første spadestik til opførelsen af én af Hollands største solcelleparker, der ved færdiggørelsen vil udgøre et areal på cirka 40 hektar og bestå af cirka 120.000 paneler.

Solcelleparken opføres i den nordhollandske kommune Almelo, som dermed får et massivt boost på vejen i den grønne omstilling. Den kommende energi fra solcelleparken svarer til elforbruget på omkring 10.000 husstande, hvilket betyder grøn strøm til mere end en tredjedel af kommunen.

- Vi er meget glade for aftalen og ser i høj grad frem til samarbejdet om at levere bæredygtig strøm til beboere i Almelo kommune. I de seneste år er det hollandske marked for solenergi blevet virkelig interessant, ikke mindst fordi landet efter mange års fokus på gas og kul, er blevet bevidst om vigtigheden af bæredygtig energi, fortæller CEO hos Obton Anders Marcus.

Solcelleparken i Almelo er Obtons største i Holland. Parken er udviklet i samarbejde med en lokal udvikler og Almelo Kommune.

Fra kul og gas til sol
På grund af en stor forekomst af gas og kul i undergrunden, har Holland i mange år prioriteret gas og kul som primære energikilder, men i takt med at kul-ressourcerne er blevet mindre, og bevidstheden om de skadelige virkninger ved fossile brændstoffer er øget, er hollænderne begyndt at kigge mod blandt andet sol som energikilde.

Også EU's ambitiøse energimål har spillet ind.

I efteråret 2018 vedtog EU-parlamentet, at vedvarende energiformer senest i år 2030 skal udgøre mindst 32 procent af EU’s samlede energiforbrug. I 2017 lå Holland kun på omkring seks procent.

Stort fokus
Obton har aktuelt ni solcelleparker i Holland og lige så mange på vej.

Og ikke kun Holland har øget fokus på solenergi - tendensen findes over det meste af Europa, oplyser Anders Marcus.

- Aktuelt har vi over 600 solcelleprojekter i Europa, og vi udvider hele tiden. Den voksende interesse fra EU-landene går hånd i hånd med vores mange investorers ønske om at investere i grøn energi. Det er uden tvivl et område, vi kommer til at se et øget fokus på i årene, der kommer, siger Anders Marcus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078