23948sdkhjf

Stormfuldt halvår hos Vattenfall

Højere elpriser i første kvartal har sammen med stormen Alfrida sat præg på årets første seks måneder i Vattenfall. Det viser den halvårsrapport, den svenske energikoncern offentliggjorde denne uge.

Med en nettoomsætning på 84,2 milliarder svenske kroner præsterede Vattenfall en omsætningsvækst på 12 procent sammenlignet med første halvår af 2018. Driftsresultatet har også fået et nøk op fra 9,8 til 11 milliarder, mens resultatet, der i samme periode sidste år landede på 7,1 milliarder, er vokset til 7,7 milliarder svenske kroner. Det er imidlertid ikke alle koncernens forretningsområder, der bidrager ligeligt til væksten.

Af direktør og koncernchef Magnus Halls ledelsesberetning kan man læse, at mens elpriserne i årets første kvartal var høje og dermed bidrog positivt, faldt de i andet kvartal til et niveau, der var lavere end den tilsvarende periode i 2018. Ikke desto mindre svarer det underliggende driftsresultat på området med 3,6 milliarder nogenlunde til niveauet fra 2018.

Det er dog forretningen på havvind, der sikrer Vattenfall de højeste vækstrater, skriver Magnus Hall. Samlet set steg det underliggende driftsresultat på det område med 0,2 milliarder svenske kroner og landede dermed på 1,9 milliarder.  

Et sted, det går knapt så godt, er i distributionsforretningen. Her er driftsresultatet 1,2 milliarder mindre end for samme periode sidste år, og det skyldes ifølge Magnus Hall særligt en række store omkostninger, Vattenfall har måttet afholde i forbindelse med stormen Alfrida, der i januar resulterede i strømafbrydelser i tusindvis af svenske hjem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109