23948sdkhjf

Dansk energiselskab i 15-årig aftale: Udbygger porteføljen med 281 MW

Energihandelshuset Danske Commodities kunne mandag meddele, at selskabet har indgået en 15-årig Power Purchase Agreement (PPA) med den britiske havmøllepark Dudgeon. Aftalen er selskabets fjerde langsigtede PPA-aftale på det britiske marked.

Med aftalen har Danske Commodities overtaget balancering og handel med 281 MW grøn energi, svarende til 70 procent af havmølleparkens produktion.

- Med den nye aftale om balancering og handel med 281 MW fra Dudgeon havmølleparken har Danske Commodities nu fire langsigtede PPA-aftaler på det britiske marked. I samarbejde med Equinor udbygger vi vores portefølje og skaber en rentabel forretning inden for vedvarende energi; et projekt ad gangen, udtaler Danske Commodities’ administrerende direktør, Helle Østergaard Kristiansen i en pressemeddelelse.

Dudgeon ejes af Equinor, Masdar og China Resources. Havmølleparken, der ligger 32 km ud for kysten i Norfolk, leverer strøm til over 410.000 britiske husstande. Med Dudgeon-aftalen udbygger Danske Commodities sin position på det langsigtede PPA-marked. Energihandelsselskabet indgik i juni måned en 20-årig PPA-aftale med havmølleparken Hywind Scotland og tidligere i denne måned desuden en 15-årig PPA-aftale med havmølleparken Sheringham Shoal.

Siden Danske Commodities den 1. februar 2019 blev en del af det norske energiselskab Equinor har selskabet øget sin portefølje af vedvarende energi i Storbritannien med 50 procent. Danske Commodities forvalter nu over 1.300 MW vedvarende energi i Storbritannien og handler desuden energi i 38 lande.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173