23948sdkhjf

Grønt lys til højere varmeværk

AffaldPlus og Sorø Fjernvarme vil gerne bygge et ny kraftvarmeværk, der skal op i 25 meters højde. Lokalplanen i området giver imidlertid kun mulighed for at bygge i 12 meters højde med mulighed for dispensation op til 15 meters højde.

Sorø Kommunes teknik- og miljøudvalg har imidlertid givet dispensation til at bygge op til 25 meters højde, og efterfølgende har det været i offentlig høring.

Her kom der fire indsigelser mod projektet, som udvalget alle har afvist.

Indsigelserne er hovedsageligt fra naboer og går på bygningens højde, udseende og placering.

- Bygningens højde bliver maksimalt 25 meter. Når det specifikke anlæg er valgt, bliver den præcise højde fastlagt. Bygningens udseende/materialevalg er ikke endelig, men der arbejdes ud fra følgende: Facaden opbygges med en tæt klimaskærm i paneler eller kassetter med sort/mørk yderside. Uden på denne monteres staffage i trælister der vil fremstå lyse mod den mørke baggrund. De sorte/mørke paneler eller kassetter vil i bunden være synlig i varierende grad som vist i det tidligere fremsendte materiale. Listebeklædningen vil på brændselssiloen (den nordlige fløj) blive udført med en brandhæmmende beskyttelse, det forventes dog ikke at få betydning for det visuelle udtryk. For at undgå at facaden visuelt kommer til at fremstå for massiv påtænkes det at anvende forskellige størrelser på trælisterne og forskellige afstande mellem trælisterne og på den måde lave lidt spil i facaden. Placeringen af bygningen sker ud fra et hensyn til byggelinjer og logistik på grunden, skriver teknik- og miljøudvalget i et referat.

Teknik- og miljøudvalget valgte på den baggrund at godkende den øgede byggehøjde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094