23948sdkhjf

TK Energi indgår licensaftale for milliarder

Udviklingsvirksomheden TK Energi i Køge har indgået en licensaftale med Shell om levering af komponent til forgasningsanlæg.
Med en licensaftale i milliardklassen må en nyudviklet dansk forgasningsteknologi siges at have fået sit kommercielle gennembrud. Det er udvikleren TK Energi i Køge, der blåstemples af energigiganten Shell, skriver ingeniøren.

Kontrakten med Shell indeholder to forhold. Dels en aftale om, at TK Energi ikke indgår eksklusivaftaler med andre om den banebrydende teknologi, der sender kulstøv ind i en forgasser, og dels en aftale om levering af de nye indfødere til Shells fremtidige byggerier af kul-forgasningsanlæg.

Sætter gang i produktion
Direktør og stifter af TK Energi Thomas Koch er overordentligt tilfreds med kontrakten.

- De milliardbeløb er jo så svimlende, at man lige må knibe sig selv i armen. Men for Shell er der ingen tvivl om, at teknologien er pengene værd, siger han.

TK Energi går nu i gang med at etablere produktion af indfødere i Køge. Thomas Koch vurderer, at der i Danmark kan etableres godt 1.000 arbejdspladser, mens man på verdensplan vil kunne skabe 10.000-50.000 arbejdspladser.

Omkostningsreduktion med dansk indføder
Forgasning af kul anses for at være et centralt element i fremtidens kulkraftværker, hvor det gælder om at begrænse CO2-udslippet så meget som muligt.

Netop derfor er TK Energis indføder ideel, da den har et markant lavere energiforbrug end de eksisterende indfødermetoder.

- Samarbejdet med TK Energi om den nye innovative teknologi har potentiale til at reducere omkostningerne på Shells fremtidige forgasnings-kraftværker, siger underdirektør for Shells forgasnings-aktiviteter Michiel Mak.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071