23948sdkhjf

Forsyningstilsynet i svar på tiltale: Ingen tvivl i bekendtgørelse

- Alvorlig tvivl om fortolkning af Energisparebekendtgørelsen har skabt usikkerhed i energibranchen.

Sådan lød det fra Dansk Energi, DI, Dansk Erhverv og Dansk Fjernvarme i sidste uge, hvor de samtidig opfordrede Energistyrelsen til at få styr på reglerne.

- Projekter risikerer at blive forsinket, og virksomheder svæver i uvished om, hvorvidt de kan opfylde målene i Energispareaftalen. Det er de direkte konsekvenser af, at Forsyningstilsynet på det seneste har skabt uklarhed om de regler, der skal regulere Energispareordningen frem til dens afslutning 31. december næste år, skriver parterne i både et høringssvar og en pressemeddelelse.

Det vil direktør for Forsyningstilsynet Carsten Smidt alligevel ikke sidde overhørig.

- Efter vores vurdering levner energisparebekendtgørelsen ikke nogen tvivl om, hvordan virksomhederne og selskaberne skal forholde sig, siger Carsten Smidt.

Hverken i forhold til hvilken dokumentation, der skal foreligge i forbindelse med omkostninger eller i forhold til forståelsen af reglerne om markedsmæssighed af aftaler, vurderer han.

- Når vi træffer afgørelser forholder vi os til energisparebekendtgørelsen, og ikke energispareaftalen. Der er ingen tvivl i bekendtgørelsen. Hvis der er tvivl om, hvordan det skal fortolkes, bidrager vi gerne med at kaste lys over, hvordan reglerne skal forstås, siger han.

Afventer en ændring
Carsten Smidt står altså til rådighed - også når det kommer til at forstå den ændring af bekendtgørelsen, der er på trapperne. En ændring, der ifølge forsyningsdirektøren skal gøre op med de uklarheder, som de anfægtende parter (Dansk Energi, DI, Dansk Erhverv og Dansk Fjernvarme red.) synes der er.

- Ændringen skal gøre det mere tydeligt, hvad bekendtgørelsen siger og skal fjerne den tvivl, der måtte være. Når ændringen foreligger skal vi indrette vores tilsyn efter eventuelle nye regler, siger Carsten Smidt.

Det er Energistyrelsen, der i øjeblikket sidder og lægger sidste hånd på ændringen. Men hvornår den udkommer er uvist. Det er tvivlsomt at det bliver før den nye energiminister er udpeget.

Energisparebekendtgørelsen udstikker rammerne for Energispareordningen, der udløber 31. december 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078