23948sdkhjf

Verdo midt i modgangen: Vi står stærkere end nogensinde

Et overskud på 85 mio. kroner før skat er det bedste resultat i 15 år for Verdo.

Midt i en tid ...

Det gode resultat lander midt i en tid, hvor Verdo ikke lige frem har trukket positive overskrifter med en direktør-fyring til følge. Det kan du læse mere om her:

Verdo kørte videre med lånemetode trods advarsel

Verdo fyrer topchefen

Efter fem dages hård kritik: Verdo retter ind

Verdo havde i 2018 en omsætning på 2,4 milliarder kroner, hvilket er på samme niveau som omsætningen i 2017. Driftsresultatet målt på Ebitda blev på 261 mio. kroner, mens resultatet før skat blev på 85 mio. kroner.

Den samfundsøkonomiske højkonjunktur samt fokus på reduktion af omkostninger har haft positiv afsmitning på resultatet, oplyser Verdo i en pressemeddelelse. 

Bidrager med 70 procent
Det er især indtjeningen på Verdo’s kommercielle aktiviteter – rekordhøje 59 mio. kroner – som bidrager til overskuddet.

- Verdo’s kommercielle aktiviteter står for 70 procent af det samlede resultat, og det er vi stolte af, for det er kernen i vores forretningsmodel. Vi driver kommerciel forretning, så vi kan benytte dele af overskuddet fra de kommercielle aktiviteter til at tilbyde konkurrencedygtige priser på el-, vand og varme. Det kommercielle overskud viser, at der er positive synergier ved at fokusere på både kommercielle og regulerede forretningsområder, siger Torben Høeg Bonde, bestyrelsesformand i Verdo.

Fjernvarme og infrastruktur
Med afsæt i det gode resultat skal det kommende år bruges på at fokusere forretningen yderligere og at investere i grøn energi - især fjernvarme, men også teknisk infrastruktur, det vil sige vej- og gadebelysning.

- Verdo er økonomisk set en bundsolid virksomhed, og vi står stærkere end nogensinde. Den position vil vi udbygge i de kommende år ved at investere i hele værdikæden inden for grøn fjernvarme samt at konsolidere vores førerposition inden for belysning, siger konstitueret administrerende direktør i Verdo, Morten Birch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156