23948sdkhjf

Kalundborg Forsyning lukker for varmen i to dage

Det 40 år gamle fjernvarmerør under jernbanen nær Slagelsevej i Kalundborg, der forsyner byen fra Asnæsværket, bliver i øjeblikket udskiftet. 

Undersøgelser har nemlig afsløret, at rørene flere steder er så nedslidte og tærede, at der er risiko for eventuelle brud.

Derfor har Kalundborg Forsyning besluttet at udskifte et af rørene fra Asnæsværket.

Det oplyser Kalundborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Lukning af varmt vand og varme
Projektet indebærer, at der bliver lukket for varmen i 48 timer, mens de nye rør svejses på plads på ledningsnettet.

Lukningen indebærer, at der ikke er varmt vand i hanerne og ingen varme i radiatorerne på den nordlige side af jernbanen.

De gamle rør bliver fyldt med beton, og får lov til at blive i jorden, for rørene kan ikke fjernes.

- Projektet er afstemt med Banedanmark, som er ejer og ansvarlig for vedligeholdelsen af banestrækningen, og parterne er enige om, at det vil være for risikabelt at fjerne de gamle rør. Man er simpelthen bange for jordskred, som kan forskubbe sveller og skinner, hvis man graver på stedet. Især på grund af den specielle og bløde jordbund, som har gjort projektet ekstra vanskelig, siger projektleder Kenneth Aagaard fra Kalundborg Forsyning

I følge ham er jordbunden i området sammensat af dels gammel havbund, og sand og mose. Derfor har det også været nødvendigt at gennemføre flere prøveboringer, og man har været nede i 12-15 meters dybde for at være sikre på, at jordbunden er stabil til de nye stålrør.

De nye fjernvarmerør er 71 centimeter i diameter, og er blevet boret under jernbanen i 6,5 meter dybde.

Kapaciteten på rørene er så stor, at fjernvarmenettet kan klare 12-1600 kubikmeter varmt vand i timen fra Asnæsværket på en kold vinterdag til de mange fjernvarmemodtagere, som bor nord for jernbanen.

Fakta

Der er lukket for varmt vand og varme fra den 20. maj kl. 20.00 til den 22. maj kl. 20.00.

For at mindske generne er der mulighed for at tage et varmt bad den. 21. og 22. maj i Kalundborg Svømmehal i tidsrummet fra kl. 07-20.30.

Kilde: Kalundborg Forsyning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093