23948sdkhjf

Nature Energys biogasanlæg i Holbæk kasseret

Et politisk flertal, der tidligere har støttet op om anlægget, besluttede i går ikke at støtte Nature Energys planer om at opføre et biogasanlæg ved Snævre uden for Holbæk.

Det skriver SN.dk.

- Det har ikke været nogen hemmelighed, at vi i Socialdemokratiet har været bekymret for placeringen af biogasanlægget, særligt når det handler om tung trafik. I løbet af høringsperioden har vi ikke kunne få manet vores bekymringer helt i jorden, og derfor kan vi ikke stemme ja til placeringen i Snævre Vest, forklarer borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i følge en pressemeddelelse.

Det betyder at det stort set bliver en enig kommunalbestyrelse, der kommer til at stemme nej til planerne på kommunalbestyrelsens møde den 19. juni.

Nature Energy: Ikke nok
Hos Nature Energy er direktør Ole Hvelplund selvsagt træt af situationen.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at der ikke kommer et biogasanlæg i Holbæk Kommune i denne omgang.  Vi har dokumenteret, at vi kunne have opført et moderne anlæg, som ikke ville have generet naboerne, men det var åbenbart ikke nok, siger Ole Hvelplund og tilføjer:  

- Vi kan konstatere, at der i Holbæk har været bred enighed om, at et biogasanlæg er en god idé, men at problemet har været den lokale placering, som vi har fået anvist af kommunen. Det er ærgerligt for klimaet, og det er ærgerligt for Sjælland, at biogasanlægget ikke bliver bygget i denne omgang.

Fortsætter sit arbejde
Selvom Holbæks kommunalbestyrelse kommer til at vende tommelen nedad i denne omgang, så tror Ole Hvelplund stadig på biogas på dansk jord - og måske på sigt i Holbæk.

- Vi oplever stor interesse for vores biogasanlæg fra båd ind- og udland. Netop nu er klimaet det vigtigste tema i den danske valgkamp, som det er det flere andre steder i verden. Og her biogas et vigtigt element i den grønne omstilling, som vi alle synes er så vigtig. Så på trods af de dårlige nyheder fra Holbæk Kommune i dag, vil vi fortsætte med at udbrede biogas og vores biogasanlæg i Danmark og resten af verden. Det er jeg overbevist om, at vi kan lykkes med, fordi potentialet er så stort, siger Ole Hvelplund, der påpeger, at Nature Energy er åbne for at bygge biogasanlæg i alle de kommuner, som vil samarbejde – også i Holbæk hvis det bliver aktuelt i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078