23948sdkhjf

Ingeniørgigant opruster inden for olie og gas

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Atkins har nu købt hele den finske Pöyry-koncerns rådgivningsdivision inden for gas og olie med 130 medarbejdere.
Ingeniører med speciale i olie og gas er gået hen og blevet en mangelvare. Efter en hård opbremsning under finanskrisen - som også kostede en håndfuld danske Atkins-medarbejdere jobbet - er der nemlig igen kommet så meget skub i investeringerne i offshore olie- og gasindustrien både herhjemme og i resten af verden, at der også er stor travlhed hos rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med opkøbet har Atkins med et slag øget sin medarbejderstab på området med 30 % fra 445 til 575 ansatte over hele verden og er derfor i stand til at imødekomme væsentligt større aktiviteter omkring projektering, service og vedligeholdelse:

- At vi er blevet så meget større er både til gavn for vores danske og udenlandske kunder. I Nordsøen går vi specifikt efter en større bid af det norske marked, siger markedsdirektør Finn Ewert Christensen fra Atkins Energi i Esbjerg.

Bedre rustet inden for flydende naturgas
De nye kolleger fra Pöyry kommer fra Stavanger i Norge, Aberdeen i Skotland og Perth i Australien og skal fungere side om side med Atkins ansatte i Storbritannien og resten af Europa, Mellemøsten og Nordamerika.

- Opkøbet giver os en stærkere platform over hele verden. Og det er værd at bemærke, at vi især står bedre rustet i forhold til at servicere de mange projekter omkring flydende naturgas, der er særligt i Europa og Australien, siger Finn Ewert Christensen.

Atkins er en af verdens største multidisciplinære rådgivningsvirksomheder med 17.500 ansatte, heraf ca. 400 i Danmark. Atkins Energi-division tilbyder ydelser inden for design, rådgivning og sikkerhed både over og under havets overflade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174