23948sdkhjf

Atkins projekterer transformerstationer for Dong

Atkins vil anvende en standardiseret tilgang til fremstillingen af transformerstationerne.
Det rådgivende ingeniørfirma Atkins med 18.000 ansatte, heraf 400 i Danmark, har indgået aftale med Dong Energy om projektering af tre offshore transformerstationer på Dong Energys britiske havmølleprojekt Hornsea Project One.

Projektet er planlagt til at stå klar i 2020 og bliver dermed verdens største havmøllepark på 1,2 gigawatt. Hornsea Project One befinder sig 120 km ud for Yorkshires kyst og dækker et område på godt 407 kvadratkilometer.

Med den nye aftale når Atkins op på i alt otte offshore transformerstationer, som virksomheden skal projektere for Dong Energy. De øvrige transformerstationer er på den planlagte Burbo Bank Extension, Race Bank og Walney Extension havmølleprojekt.

Standardiseret tilgang til design
Atkins vil anvende en standardiseret tilgang til fremstilling af transformerstationerne som led i Dong Energys bestræbelser på at sænke de samlede omkostninger i anlæggets levetid, uden dog at gå på kompromis med sikkerhed og stabil drift.

- Standardiseret design af større komponenter er et vigtigt skridt mod at reducere omkostningerne til at producere strøm genereret af de kommende havmøller. Det nye projekt bygger således videre på det udviklingsarbejde, Atkins allerede har udført for os, siger Brent Cheshire fra Dong Energy i Storbritannien.

Det lange samarbejde med Dong Energy synliggør ifølge afdelingsleder Mogens Zoll Hundahl fra Atkins Danmark, at man ved at anvende en standardiserede tilgang til design og projektering kan sænke omkostningerne og samtidigt være innovativ:

- Vi er glade for at kunne hjælpe Dong Energy med at transformere den britiske offshore vindindustri, siger Mogens Zoll Hundahl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109