23948sdkhjf

Høje Taastrup Kommune bliver europæisk knudepunkt for elbiler

Høje-Taastrup Kommune har sammen med 11 europæiske partnere netop fået støtte fra EU til at skabe kimen til et europæisk rutenet for elbiler.
Projektet "E-Mobility NSR" (North Sea Region) skal lægge grundstenen til et rutenet for elbiler fra Oslo i nord til Rotterdam i syd og videre langs Englands kyst. Høje-Taastrup Kommune får en ledende rolle i etableringen af en fælles platform for virtuelle og fysiske informationscentre for elbiler - de såkaldte E-Mobility Informationscentre.

Knudepunkt for elbiler i Hedehusene
Det første center bliver fysisk og forventes at åbne medio 2012 i Hedehusene - et område, der allerede i dag er på landkortet med den kommende nye bæredygtige bydel Gammelsø, Test en elbil, områdefornyelse og en indsats for energirenovering af private boliger.

E-Mobility Informationscentrene skal fungere som kontaktpunkter mellem borgere og udbydere og dermed gøre det let for borgerne at vælge elbil. Centrene forventes at få samme rolle som Go' Energi har i dag med at udbrede troværdig, neutral information og effektive værktøjer til at reducere energiforbruget i bygninger. Her er målet blot et andet - nemlig at udbrede elbiler der, hvor borgerne er.

Kommunens ansatte kan køre med
Kommunernes ansatte er også tiltænkt en vigtig rolle i projektet. De vil nemlig blive tilbudt at deltage i informationsmøder samt demonstration og test af elbiler.

- Vi har besluttet, at alle medarbejdere skal have mulighed for at blive klædt på til - også privat - at skifte til elbil, siger borgmester Michael Ziegler.

Potentiale til vækst
Vejen til at gøre danskernes transport og mobilitet elbaseret kræver udvikling og store investeringer i et intelligent elnet (SMART GRID), velfungerende informationssystemer og ikke mindst elbiler.

- Jeg ser gode muligheder for vækst og nye arbejdspladser for de, som forstår at udnytte potentialet i det at 'sætte turbo' på udbredelsen af elbiler. Region Hovedstaden har efter min mening en helt unik mulighed for at opdyrke dette marked, men det kræver samarbejde og en fælles strategi. Jeg håber, at mange flere parter finder sammen og således er med til at løfte os ind i elbilernes tidsalder, siger Nadeem Farooq, formand for Borger- og Erhvervsudvalget.

- Person- og godstransport udgør omkring 30 % af CO2-udledningen i dag, og vi er næsten 100 % afhængige af fossile brændsler. Udledningen skal ned for at begrænse den globale opvarmning. Vi ved, at de fossile brændsler slipper op. Derfor er vi utroligt glade for, at EU støtter os i at knække koden til at få flere elbiler ud på vejen, opsummerer borgmester Michael Ziegler. Projektet er støttet af EU's Interreg IVB-program. Projektet kører fra efteråret 2011 og tre år frem og har et samlet, internationalt budget på 40 mio. kr.

Samarbejde i fokus
Projektet gennemføres med Miljø- og Energicenter Høje-Taastrup som en vigtig lokal samarbejdspartner. Høje-Taastrup Kommune får brug for at samarbejde med alle seriøse parter, der ønsker at fremme E-Mobility indenfor og udenfor regionen. Kommunen har formelt støtte til projektet fra Better Place Danmark, ChoosEV samt Center for Grøn Transport.

Endvidere har kommunen inviteret til samarbejde mellem regionens kommuner via Region Hovedstadens arbejde med udformning af en regional klimastrategi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078