23948sdkhjf

Energi Fyn fortsætter positiv stime

Energi Fyn har i dag holdt ordinært repræsentantskabsmøde, hvor repræsentantskabet har godkendt selskabets årsrapport 2018.

Energi Fyn-koncernens samlede regnskabsresultat udviser et overskud på 95 millioner kroner før skat. Det er 24 millioner kroner over budget, hvilket anses for at være tilfredsstillende.

- 2018 har været et begivenhedsrigt og positivt år for Energi Fyn. Vores økonomiske fundament og robusthed betyder, at vi 2018 har kunnet udvikle og udvide vores forretning, således at vi står stærkt som moderne, andelsejet energiselskab, siger administrerende direktør Bent Agerholm.

En forretning i vækst
Energi Fyn er ejet af 205.000 fynske andelshavere og har derfor et naturligt fundament på Fyn, men med købet af 65.000 naturgaskunder i 2018, har der åbnet sig nye muligheder for Energi Fyn.

- Vores fundament er på Fyn, men vi har et nationalt udsyn og er klar til at gribe de
muligheder, der kan skabe værdi for vores andelshavere. Det gjorde vi blandt andet, da vi i foråret 2018 købte de dele af NGF Nature Energy, der sælger gas til private og virksomheder og senere på året 5.500 naturgaskunder fra Engros Gas. Med købene styrker vi vores position på markedet markant, og det giver os mange nye muligheder og synergieffekter, siger Bent Agerholm.

Fart på den fynske udvikling
Hos Energi Fyn er man ikke i tvivl om, at det netop nu går stærk mange steder på Fyn. I årets løb har energiselskabet etableret mange nye installationer - både omfattende installationer til for eksempel SDU og flere gartnerier samt mindre installationer til nye parcelhusgrunde.

Også på bredbåndsområdet går det stærkt, og i løbet af året har Energi Fyn udrullet fibernet til godt 7.000 andelshavere, hvilket betyder, at knap 70.000 husstande på Fyn nu har mulighed for at få fibernet fra Energi Fyn.

Grøn omstilling
 Energi Fyns aktiviteter på vindmølleområdet er blevet udvidet betragteligt i 2018.

I februar blev Energi Fyns tre vindmøller på Lindø Port of Odense idriftsat, og Energi Fyn har i årets løb investeret i yderligere tre vindmøller.

- Vi ejer nu 26 vindmøller med en samlet produktion, der svarer til cirka 55.000 husstandes årlige forbrug. Vi ønsker at deltage aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem og dermed bidrage til den grønne omstilling. Det gør vi blandt andet via vores aktiviteter inden for vindmøller, men også gennem vores energirådgivning og vores fokus på varmepumper, fortæller Bent Agerholm.

Valg til bestyrelsen
På repræsentantskabsmødet, der var det første efter repræsentantskabsvalget i efteråret 2018, blev der valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. De valgte er:

Søren Thorsager, Jørn Frederik Jørgensen og Louise Andersen samt Ulrikka B. Nissen og Anders Kristensen som suppleanter.

Energi Fyn a.m.b.a.'s bestyrelse består desuden af: Bjarne Ivan Hansen, Cæcilie Ning Hage, Knud Bjørn og Christian Hein.

Bestyrelsen konstituerer sig den 30. april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094