23948sdkhjf

Danske eksperter opfører Tysklands største solvarmeanlæg

Snart begynder opførelsen af det største fjernvarmeanlæg med storskala solvarme i Tyskland.

Arcon-Sunmark har fået ansvaret for at opføre anlægget på vegne af Stadtwerke Ludwigsburg-Kornwestheim. 

Udover design og opførelse af solvarmeanlægget hører til opgaven, design af den tekniske bygning, der vil blive fuldt integreret i det eksisterende fjernvarmeanlæg. Den tekniske bygning er designet, så den passer ind i omgivelserne, der er et levested for firben. På taget af den tekniske bygning etableres en promenade med et udsigtspunkt, som skal tiltrække publikum og informere om solvarmeanlægget. Det er Arkikon, der har slået stregerne til bygningen.

Anlægget får en årlig produktion på 5.500 MWh og har et solfangerareal på 14.800 kvadratmeter brutto, hvilket ikke synes af meget i danske forhold. Men det er næsten dobbelt så stort som det største anlæg i Tyskland for øjeblikket.

Den energi, der vil blive produceret, svarer til forbruget i 300 gennemsnits husstande.

Solvarmeanlægget er en del af “Kommunale Klimaschutz-Modellprojekte”, der går under navnet SolarHeatGrid og støttes af “Nationale Klimaschutz Initiative”, der er et initiativ fra det tyske miljøministerium (Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit).  

- Takket være alle involverede parter kan vi nu sige god for, at dette vigtige fjernvarmeprojekt bliver realiseret. Jeg er glad for, at vi vil stå med det største fjernvarmeanlæg med solenergi i Tyskland, når året er omme, siger Bodo Skaletz, CEO, Stadtwerke Ludwigsburg-Kornwestheim

Opførelsen af solvarmeanlægget begynder, så snart de endelige godkendelser er på plads, og anlægget vil være helt driftsklart ved udgangen af året.

Arcon-Sunmark i Tyskland

Anlægget er det andet store solvarmeanlæg, som Arcon-Sunmark bygger i Tyskland. I 2018 blev et anlæg opført for Vattenfall i Berlin. I kombination med de andre anlæg, der er bygget, er det et udtryk for, at storskala solvarmeanlæg bliver mere og mere udbredt i varmeforsyningen i Tyskland, skriver Arcon-Sunmark i en pressemeddelelse.

- Det er en ære for os, at vi er blevet valgt som partner til at udvikle det største storskala solvarmeanlæg i Tyskland. Potentialet for solenergi i forbindelse med fjernvarmeforsyningen i Tyskland er stort, set fra både et samfundsmæssigt og økonomisk synspunkt. Energien er fuldstændig ren, teknologien er meget pålidelig, og prisen er konkurrencedygtig, siger Thomas Karst, CEO, Arcon-Sunmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078