23948sdkhjf

OK kigger på grøn energi

Benzinselskabet kom ud af 2010 med stort overskud. For at sprede risikoen og sikre fremtidens indtjening vil man dog gå nye veje.
Det er især de 20 % af OK’s indtægt, der kommer fra salg af fyringsolie, som benzinselskabet skal forsøge at kompensere for i takt med, at danskerne skrotter deres oliefyr. Det vil administrerende direktør Jørgen Wisborg gøre ved blandt andet at sælge varmepumper, solcelleanlæg og ikke mindst strøm fra vindmøller.

- Vi vil gerne købe vindmøller og udbyde strømmen til kunderne. Det overvejer vi nu, men vindmøller er dyre, vi kan sagtens ende i priser på 50-100 mio. kr., så det er ikke besluttet endnu, siger Jørgen Wisborg til Børsen.

Solidt overskud i 2010
2010 blev ellers et godt år for OK. Nettoomsætningen endte på 7,1 mia. kr. svarende til en stigning på 1,4 mia. kr. sammenlignet med 2009.

På bundlinjen hentede benzinselskabet et overskud før skat på 473 mio. kr., og dermed var der tale om mere end en fordobling fra 193 mio. kr. i 2009.

- Vi har investeret kraftigt, og det begynder at bære frugt nu. Jeg er meget tilfreds med resultatet, siger direktøren til Børsen.
Læs mere om: OK
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097