23948sdkhjf

Find fem fejl: Verdo skal kigges endnu mere efter i sømmene

Efter den seneste tids polemik om energiselskabet Verdo i Randers er der blevet sat gang i flere forskellige undersøgelser.

Forsyningstilsynet er i gang med en granskning af virksomheden. Tidligere på ugen satte borgmester i Randers gang i en undersøgelse af hele sagskomplekset mod Verdo, og nu melder formand for bestyrelsen Torben Høeg Bonde ud, at han sætter gang i en ekstern undersøgelse.

Det skriver Randers Amts Avis.

- Jeg ønsker selv at sætte en undersøgelse i gang for at sikre mig, at der ikke er noget, vi har overset. Det er mig meget magtpåliggende, at forbrugerne får tillid til os, og for at opnå det, kan det være nødvendigt at lade sig kigge i kortene af nogen udefra, selvom vi måske kunne have gjort det selv, siger han til avisen.

Det er blandt andet undersøgelsen og dens omfang, der skal tages stilling til på det møde, som bestyrelsen ganske ekstraordinært afholder fredag. Her deltager også repræsentantskabet.

Baggrund for roderiet
Baggrunden for al virakken om Verdo skal findes i forskellige undersøgelser, som nu har set dagens lys.

Forsyningstilsynet har i en næsten afsluttet undersøgelse af Verdo afsløret ulovligt opkrævede renter hos varmekunderne i perioden 2000-2005, hvorfor Verdo skal betale 234,7 millioner kroner tilbage til forbrugerne.

Forsyningstilsynet har netop offentliggjort afgørelsen på undersøgelsen, hvoraf det fremgår at Verdo skal tilbagebetale de 234,7 millioner kroner til forbrugerne.

Derudover er Forsyningstilsynet gået i gang med at undersøge opkrævning af renter hos varmekunderne i perioden 2006-2017. Her er der opkrævet næsten 300 millioner efter samme metode som tidligere. Dog har Verdo her spurgt om lov, men aldrig fået tilladelsen. Det er nu op til Forsyningstilsynet at vurdere, om det også har været ulovligt.

Samtidig undersøger Forsyningstilsynet pengestrømmene mellem varmeselskabet og Verdo A/S i årene 2013-2017. Angiveligt skulle renteudgifter i den forbindelse være pålagt varmekunderne.

FAQ /Verdo

At der er løbet stormløb mod Verdo kan der ikke herske tvivl om. Skulle man sidde med nogle spørgsmål ud fra et forbrugerperspektiv har Verdo oprettet et FAQ på sin hjemmeside.

Der kan få svar på, hvor mange penge forbrugerne får tilbage, i hvilken form og hvordan Verdo forholder sig til de verserende sager i Forsyningstilsynet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156