23948sdkhjf

Coop udskifter 100 gas- og oliefyr med varmepumper

Coop tager nu de næste skridt i bestræbelserne på at reducere energiforbrug og minimere klima-belastningen.

Nu udskiftes koncernens olie- og gasfyr med varmepumper og solcelleanlæg.

- Verdens store udfordring er klimaet. Ungdommen demonstrerer verden over for at vække politikere og virksomheder. Coop ønsker at vise vejen for initiativer der kan bremse klimaforandringerne og dette er endnu et eksempel på de store ambitioner, vi har på området. Det forventer vores kunder også når de handler i Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed, siger Peter Svendsen, Chef for Energi og Grøn Omstilling.

En investering på 50 mio. kroner
Rent faktisk udskifter Coop op mod 100 olie- og gasfyr til varmepumper inden udgangen af 2020.

- Det drejer sig som udgangspunkt for alle olie- og gasfyr i Coops butikker – og i videst muligt omfang i de selvstændige brugsforeninger. Der kan dog være Coop-butikker, hvor der lovgivningsmæssigt/lokalplanmæssigt/teknisk er forhold, som ikke muliggør en varmepumpeinstallation, skriver Peter Svendsen i en mail til Energy Supply.

Ud over de 100 nye varmepumper kommer der også 30 nye solcelleanlæg til. De skal, så vidt det er muligt, placeres sammen med varmepumperne ved samme butik.

- Vi sætter solcelleanlæg op svarende til varmepumpernes forbrug. Vi har derfor vurderet, at vi ikke har behov for mere end 30 solcelleanlæg, skriver Peter Svendsen. 

I alt er der tale om en investering på ca. 50 mio. kroner.

På plads i 2020
Coop begynder indenfor de kommende måneder at installere varmepumperne og solcelleanlæggene.

- Det er endnu ikke endeligt fastlagt, hvem der skal levere varmepumper og solcelleanlæg, da udbudsprocesser pågår, oplyser Peter Svendsen.

I alt sparer de samlede tiltag 5.000 tons CO2 udslip om året.

Målet er, at alle varmepumper og solcelleanlæg er etableret inden udgangen af 2020, og at Coop i samme ombæring kan erklære sig fri af fossile brændsler i sine butikker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172